Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Leva ukázal v Bratislave divákom prostredník, dostal dištanc

Kapitán českého tímu HC Lev Praha Jiří Novotný nezvládol pozápasové emotívne chvíle v bratislavskej Slovnaft Arene.

24.03.2014 13:24 , aktualizované: 14:52
Jiři Novotný, Maxim Jakuceňa Foto: ,
Kapitán Leva Praha Jiři Novotný v súboji s Maximom Jakuceňom z Donecka.
debata

Po treťom stretnutí semifinále play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy s Donbasom Doneck ukázal pred podaním ruky rozhodcom prostredník adresovaný skupine divákov na tribúne za časomeračmi. Rovnakého prehrešku sa dopustil aj jeho spoluhráč Michal Birner.

Oboch v pondelok športovo-disciplinárna komisia KHL potrestala dištancom na jedno stretnutie. K Novotného menu arbitri do zápisu o stretnutí uviedli trest do konca stretnutia, disciplinárka 30-ročnému hokejistovi pridala dištanc. Jednozápasovému zastaveniu činnosti sa nevyhol ani Birner, ktorý napodobnil kapitána svojho družstva. Obaja nemôžu nastúpiť v pondelkovom zápase proti Donbasu opäť v Bratislave. Lev vyhral nedeľňajší tretí súboj po presnom zásahu Michala Řepíka nad Donbasom v 74. min 3:2 a v sérii vedie 2:1.

V Bratislave bola od úvodu nedeľňajšieho súboja väčšia podpora tribún na strane ukrajinského tímu, ktorý bol v zápise uvedený ako domáci. „Hrali sme vonku a diváci fandili im. Určite nám to však nevadí, pretože sme na to zvyknutí. Keď hráme proti Bratislave, tiež nám nikto nefandí. Sme aspoň radi, že prišli, pretože je to lepšie, ako keby by bolo prázdne hľadisko. Samozrejme, že vieme, že na nás niečo pokrikovali, hlavne po zápase. Tomu sa môžeme len zasmiať, pretože my tu stále hráme a hráči Slovana sú už dávno doma,“ povedal pre klubový web Levu Michal Řepík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lev Praha #Donbas Doneck #Jiří Novotný