Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladík so srdcovou poruchou sa stal hráčom Sharks. Pozrite si video

Mladík Sam Tageson si splnil vďaka charitatívnym nadáciám životný sen, podpísal jednodňovú zmluvu s klubom hokejovej NHL San Jose Sharks a s hráčmi tímu strávil jeden zápasový deň.

19.03.2014 12:28
debata

Osemnásťročný obyvateľ Martinezu trpí vážnym srdcovým ochorením a nemôže vykonávať namáhavé fyzické aktivity. Tagesonovi sa nevyvinula ľavá srdcová komora.

S hráčmi Sharks strávil v utorok predpoludňajšie rozkorčuľovanie, večer zasa pred zápasom vykorčuľoval za mohutných ovácií publika na ľad a priamo z neho z modrej čiary si vypočul štátne hymny. Súboj NHL s Floridou Panthers potom sledoval priamo zo striedačky.

Splnený sen Sama Tagesona

Napriek chorobe sa pokúša hrať hokej, bicykluje a jazdí na skejtborde. Všetky tieto činnosti mu pritom lekári zakázali. „Malo to byť preňho vyčerpávajúce. Lekári mi povedali, že moje dieťa nikdy nebude môcť robiť fyzické aktivity. Radili nám, aby sme mu vymenili hokejky za golfové palice. Skúsili sme, ale nič sa nezmenilo. Napokon sa lekári vzdali. Sám už vie, kedy musí prestať,“ povedala pre Mercury News jeho matka Lisa Millsová.

Tageson sa snaží byť v hokeji brankárom, na tréningu Sharks však korčuľoval ako normálny hráč v poli. V utorok absolvoval nájazdy na náhradného brankára Alexa Stalocka. „Na striedačke som si prisadol k Joeovi Thorntonovi a on mi povedal, ako mám korčuľovať, čo urobiť s hokejkou, aby som prekonal Alexa,“ povedal pre Mercury News Tageson, ktorý má nárok na transplantáciu srdca. Jeho súčasný stav si to však nevyžaduje, preto nie je ani na zozname čakateľov na tento zákrok.

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Sam Tageson