Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Doneck nebude hrať ani proti Levu na Ukrajine. Alternatívou Bratislava

Klub Donbas Doneck neodohrá domáce zápasy semifinále play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy s Levom Praha na Ukrajine.

18.03.2014 12:01
hokejisti, Donbas Doneck Foto: ,
Hokejisti Donbasu Doneck.
debata

O dejiskách súbojov sa rozhodne v najbližších hodinách, v hre je podobne ako v rozhodujúcom siedmom štvrťfinále Západnej konferencie s Dinamom Riga (3:1) bratislavská Slovnaft Arena. Rozhodujúce slovo má vedenie KHL, jej viceprezident Vladimir Šalajev už potvrdil, že sa nebude hrať na Ukrajine.

„Je jasné, že sa nebude hrať na Ukrajine. Kde to bude, to ešte budeme riešiť. Možností je veľa. Predovšetkým chceme počuť názor Donbasu, klub má právo si vybrať, kde bude hrať svoje domáce zápasy. Posledný súboj odohral len v pondelok v noci a zatiaľ nám nedal vedieť, kde chce nastúpiť,“ povedal pre R-Sport viceprezident KHL Vladimir Šalajev.

Dôvodom na zmeny je súčasná politická situácia na Ukrajine. Vedenie ligy sa obáva o bezpečnosť aktérov duelov a nechce vyvolávať zbytočné provokácie. „Osobne sa mi v Bratislave veľmi páčilo. Ak sa nezmení situácia a nebudeme môcť hrať v Donecku, potom by sme asi zvolili Bratislavu ako alternatívu. Rozhodnú o tom iní, toto je môj názor ako trénera,“ odpovedal po víťaznom stretnutí proti Rige na otázku agentúry SITA tréner Donecka Andrej Nazarov.

Slovenský brankár Donbasu Ján Laco mal po pondelkovom úspešnom zápase v Bratislave proti Rige jasno v tom, kde chce absolvovať súboje 2. kola play-off proti HC Lev Praha. „Samozrejme pred vlastnými fanúšikmi. Všetci chceme hrať v Donecku. Ako sa však situácia vyrieši, to nie je na nás. Musíme sa sústrediť, či hráme doma, vonku alebo kdekoľvek inde,“ povedal Ján Laco. Jeho spoluhráč obranca Peter Podhradský sa k záležitosti nevedel vyjadriť. „Ťažko túto situáciu riešiť. Dokážem odpovedať na športové otázky, ale čo sa týka politiky, to nie. Ani v tej slovenskej sa nevyznám,“ poznamenal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Donbas Doneck #HC Lev Praha