Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jaaano Laco, kričali ukrajinské hrdlá v Bratislave po jeho skvelom výkone

Slovenský hokejový brankár Donbasu Doneck Ján Laco sa vrátil do Bratislavy po sedemnástich dňoch a opäť žiaril.

17.03.2014 23:54
Ján Laco Foto: ,
Brankár Donbasu Ján Laco počas zápasu štvrťfinále Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Donbas Doneck a Dynamo Riga.
debata (1)

V posledný februárový deň definitívne spečatil tohtosezónny osud Slovana v KHL, v pondelok v oveľa dôležitejšom zápase bol hlavným hrdinom siedmeho zápasu play-off proti Dynamu Riga (3:1).

Doneck prišiel o výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom štvrťfinálovom stretnutí Západnej konferencie, keďže Ukrajinu sužujú nielen politické, ale aj občianske boje v uliciach miest na východe krajiny. Duel sa tak hral na neutrálnej pôde, v Bratislave. „Je úplne jedno, kde sa hralo, bol to siedmy zápas, vyhrať mohol iba jeden a ja som rád, že sme to boli práve my,“ skonštatoval Laco.

Na stretnutie prišlo 3753 divákov, o atmosféru na štadióne sa starali predovšetkým fankluby oboch mužstiev. „Na to, že tu hrali cudzie tímy, prišla viac ako dobrá návšteva. Ďakujem fanúšikom,“ uznanlivo pokýval hlavou gólman, ktorý kryl 24 pokusov hráčov Dynama.

Prvých desať minút si Laco na puk nesiahol, od toho momentu však Riga prevzala iniciatívu a rodák z Liptovského Mikuláša sa mal čo obracať. Predovšetkým v druhej tretine privádzal Lotyšov do zúfalstva, odmenou mu bolo skandovanie asi 200-člennej skupiny fanúšikov z Donecka. „Jaaaaano Laco“ z ukrajinských hrdiel znelo rovnako, ako v slovenskom prevedení.

Azda ešte väčší kompliment vystrúhal Lacovi tréner Andrej Nazarov. Ten ihneď po záverečnej siréne skočil na ľad a bežal sa svojmu brankárovi poďakovať. Na tribúne všetko sledoval reprezentačný kouč Vladimír Vůjtek. „To poteší,“ poznamenal s úsmevom.

Zdá sa, že Bratislava 22-násobnému slovenskému reprezentantovi praje. Na otázku, či Donbas odohrá aj semifinálovú sériu proti Levu Praha v hlavnom meste Slovenska, odpovedal: „To netuším. Domáce prostredie je vždy výhoda, toto je neutrálna pôda, ale proti Rige to tím nijako neovplyvnilo,“ poznamenal.

Ukrajinské mestá sú na pokraji občianskej vojny, demonštrácie v Donecku majú už aj svoju prvú obeť. O tom, ako to tam vyzerá však Laco hovoriť odmieta. „Nehnevajte sa, ale k tomu sa nebudem vyjadrovať, nemá to s hokejom nič spoločné,“ dôrazne ukončil rozhovor.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Donbas Doneck