Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do KHL mieri aj fínsky Jokerit. Definitíva padne o pár dní

Už budúci týždeň by sa mohlo definitívne rozhodnúť o vstupe Jokeritu Helsinki do Kontinentálnej hokejovej ligy od sezóny 2014/2015.

24.10.2013 15:39
jokerit
Logo Jokeritu Helsinki.
debata

O účasti klubu v nadnárodnej súťaži sa hovorí od leta. Jokerit má už k dispozícii súhlas klubov fínskej Liigy, že mu nebudú brániť v odchode do KHL. Zaplatiť však musí niekoľkomiliónovú kompenzáciu. Vedenie KHL deklarovalo záujem o vstup Jokeritu, oficiálne ho ešte neprijalo. Podľa majiteľa klubu Hjallisa Harkima by sa tak malo stať už na budúci týždeň.

Harkimo, ktorý je vo funkcii už vyše 20 rokov, zostane majiteľom a zároveň manažérom šesťnásobného fínskeho šampióna aj po vstupe do KHL, ale jeho ruskí pracovní partneri môžu odkúpiť akcie klubu. Fínsko bude deviatou krajinou so zástupcom v KHL, ktorá existuje od roku 2008. V súčasnosti v nej pôsobia kluby prevažne z Ruska, ale participujú aj tímy zo Slovenska, Kazachstanu, Česka, Lotyšska, Ukrajiny, Bieloruska a od ročníka 2013/2014 v nej hrá aj chorvátsky Medveščak Záhreb.

V Jokerite hľadajú aj nového prezidenta klubu. Doterajší Keijo Säilynoja vo funkcii skončil v lete po tom, čo sa v klube začala angažovať spoločnosť ruských bratov Arkadija a Borisa Rotenbergovcov. „Nový prezident Jokeritu bude známy do Vianoc. Bude pracovať na vstupe klubu do KHL,“ povedal Harkimo pre fínske denníky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jokerit #Helsinki