Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Musím viac dbať o svoje telo

Vek nezastavíš. Preto zmenil štýl prípravy na zápasy. Dlhé roky mal Marián Hossa pred stretnutiami rovnaký program. Prišiel do haly, rozcvičil sa, obliekol si výstroj a obul korčule.

17.10.2013 23:20
Hossa, Chicago Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Problémy s chrbtom však prinútili slovenského hokejového reprezentanta, aby prichádzal do haly skôr a absolvoval precíznejšiu rozcvičku, počas ktorej sa uisťuje, či mu zdravotný stav umožní hrať. V sezóne odohral zatiaľ všetkých šesť stretnutí Chicaga a zvládol aj víkendový dvojzápas s Islanders a Buffalom.

„Mal som šťastie, že som to všetko doteraz nemusel absolvovať. Až v ostatných rokoch som sa začal viac venovať strečingu a po posledných zraneniach sa musím viac a lepšie starať o svoje telo. Znamená to, že pred zápasom prídem do šatne skôr a venujem sa rôznym cvičeniam. Keď som bol mladší, stačilo mi iba sa obliecť a ísť priamo na ľad. Cítil som sa vtedy dobre. Teraz to už neplatí, som ako iní starší hráči,“ povedal v rozhovore pre Daily Herald Hossa, ktorý v januári oslávi 35. narodeniny.

Aj ďalšia z opôr Blackhawks Patrick Sharp si všimol, že Hossa si na príprave pred tréningom či zápasom dáva viac záležať. „Všetci oceňujeme, že je vždy perfektne pripravený. Môžeme sa na neho spoľahnúť. Viem, že o pár rokov, sa budem musieť rovnako pripravovať aj ja,“ tvrdí 31-ročný útočník.

Tréner Joel Quenneville si uvedomuje, že starší hráči ako Hossa, Handzuš či Rozsíval potrebujú špeciálny spôsob prípravy. „Každý má vlastný štýl, ako sa dostať do tempa. Profesionálni športovci musia dokonale poznať vlastné telo a vedieť, čo potrebujú, aby z neho dostali maximum,“ povedal skúsený kouč pre Daily Herald.

„Hossa sa pomaly dostáva do optimálnej formy. Vidieť to na každom tréningu. Je rýchlejší, lepšie korčuľuje a viac drží puk. Je len otázka času, kedy sa vráti na vrchol,“ dodal.

Hossov krajan Handzuš vynechal sobotňajší duel proti Buffalu (2:1), hoci deň predtým strelil v súboji proti New Yorku Islanders víťazný gól. Tréner Quenneville sa už pred sezónou rozhodol, že bude skúseného centra šetriť v prípade, keď odohrá Chicago dva duely v priebehu dvoch dní.

„Je pre nás veľmi užitočný – vo všetkých možných herných situáciách. Je schopný nastúpiť na krídle i pozícii centra, využívame ho v oslabeniach i presilovkách. Má výborné telesné parametre a je skvelý profesionál. Vždy keď premýšľame, kto bude hrať druhého centra, jeho meno tam skvele zapadá,“ vysvetlil Quenneville.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa