Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Ak to bude možné, zostanem naďalej v Slovane

Hokejový obranca Ľubomír Višňovský chce rokovať o možnosti, že zotrvá v drese Slovana do konca sezóny.

06.01.2013 20:22
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata (1)

Emotívna rozlúčka s veľmi cenným víťazným koncom. Užili si ju fanúšikovia i hráči. Zaplnené tribúny sa poďakovali dvojici Ľubomír Višňovský, Andrej Sekera za výborné výkony skandovaným potleskom, hviezdni obrancovia hodili do hľadiska na oplátku cenné suveníry v podobe dresov a hokejok.

Jeden z lídrov Slovana Višňovský však pre priaznivcov pripravil ďalšie veľké prekvapenie. V šatni po zápase priznal, že namiesto odchodu do New Yorku Islanders chce ostať v Slovane. ,,Budem volať s agentom, aké sú možnosti. Nechcem urobiť nič poza chrbát Islanders, ale porozprávame sa, čo by sa stalo, ak by som ostal. Zžil som sa s tímom, tvoríme výbornú partiu a chcem, aby sme to spolu dotiahli do play off. Slovan mi ponúkol navýšenie kontraktu do konca sezóny, ale nejde o peniaze. Ešte to budem musieť prebrať aj s rodinou," prezradil dlhoročný bývalý slovenský reprezentant.

Čo ho najviac láka na možnosti zostať doma a hrať za Slovan? ,,Skvelý kolektív, ale najmä vynikajúce prepojenie s fanúšikmi. Bez nich by sme nehrali taký dobrý hokej, vidieť to aj v zápasoch vonku, kde sme o dvadsať-tridsať percent slabší. Pre nich sa oplatí zostať," vysvetlil Višňovský.

V závere stretnutia sa mu tisli slzy do očí. ,,Čím som starší, tým viac prežívam emotívne chvíle. Skandovanie divákov počas tretej tretiny a predĺženia som vnímal. Keď celý štadión kričal naše mená a na kocke ukazovali fotky, mal som namále," dodal.

Posledný duel vo farbách Slovana si poriadne užil bek Buffala Sekera, ktorý bude nováčikovi KHL chýbať nie len v defenzíve, ale aj pri prechode do útoku či presilovkách.

,,Takáto partia a fanúšikovia sa len ťažko opúšťajú. Celé mesto žije hokejom, dúfam, že im to vydrží aj naďalej. Na Slovan nemôžem povedať jediné krivé slovo. Som rád, že som tu dostal možnosť hrať a pripravil sa na sezónu v NHL," uviedol Sekera.

Poďakoval sa vedeniu klubu, trénerom aj spoluhráčom. Hrať aj naďalej doma na Slovensku, by sa mu páčilo, ale nad krokom, aký chce urobiť Višňovský nepremýšľal.

,,Mám platný kontrakt ešte na tri sezóny. Som v inej pozícii ako Ľubo. NHL je najkvalitnejšia liga na svete. Som ešte mladý chlapec a chcem si v nej pár rokov pohrať," usmial sa.

Ovácie publika si užil. ,,V závere zápasu som sa sústreďoval najmä na hru, aby sme nedostali gól, čo sa podarilo. Po nájazdoch som si však atmosféru užil. Nedá sa to slovami opísať, keď jedenásť tisíc ľudí skanduje vaše meno. Snažil som sa divákom za povzbudzovanie odvďačiť dobrou hrou," dodal Sekera.

Ďakovačka slovanistov po zápase proti Metallurgu
1 debata chyba