Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Útočil mi na hlavu, hneval sa Šatan na Cháru! Ten faul odmieta

Zápas Slovana s Levom priniesol nielen skvelú atmosféru a výhru hostí 2:1, ale aj veľmi kontroverzný moment z 30. minúty. Po tvrdej zrážke dlhoročných kamarátov a spoluhráčov z reprezentácie musel zo zápasu odstúpiť kapitán Slovana Miroslava Šatan. 'Postaral' sa o to Zdeno Chára.

04.11.2012 00:06
Miroslav Šatan Foto:
Otrasený a zranený Miroslav Šatan.
debata (65)

Hoci Šatan do zápasu od tohto momentu už nezasiahol, bude v poriadku. Otras mozgu sa vylúčil, rodák z Jacoviec bude mať na súboj ‚spomienku‘ v podobe niekoľkých stehov pod ľavým lícom.

„Ak to bol čistý zákrok, tak prečo mám stehy na tvári,“ vravel po zápase Šatan a pokračoval: „Ak by som mal možno odtrhnutú kľúčnu kosť, tak poviem že čisté. Po 30 rokoch v hokeji ale azda viem rozlíšiť, kedy hrá hráč čisto, a kedy chce niekoho zraniť. Išlo o útok na hlavu,“ vravel o súboji.

Šatan zostal po zákroku niekoľko sekúnd otrasený na ľade. Pomáhal mu doktor a spoluhráči. Po súboji sa na pár sekúnd pri Chárovi zastavil. „Čo som mu povedal? To nech povie Zdeno.“

Otrasený Miroslav Šatan po zákroku Zdena Cháru. Foto: TASR
Lev - Slovan 10 Otrasený Miroslav Šatan po zákroku Zdena Cháru.

Hviezda v tíme Leva Chára sa k zákroku veľmi vyjadrovať nechcela. „Bohužiaľ, je to súčasť hry. Snažil som sa dokončiť súboj. Ani som si neuvedomil, že to bol Miro. To je hokej,“ povedal víťaz Stanley Cupu spred dvoch rokov.

Čo mu povedal Šatan? „K tomu sa vyjdarovať nebudem,“ odvetil Chára.

Stret hviezd od času 7:05

Ako vnímal stret hviezd Ľubomír Višňovský?

(po pár sekundách). „Asi to bol čistý zákrok, čistý bodyček. Ale neviem. Nechcem to komentovať. Sú kamaráti. Šarky to nečakal, že to môže od Zdena takto dostať. A tak to potom aj skončilo,“ povedal najlepší obranca belasých a pokračoval: „Miro určite vedel, že tam je Zdeno. On je typ hráča, ktorý si bleskovo pozrie, s kým je na ľade. Nečakal len, že by takto doňho mohol Zdeno vletieť. Absolútne to nečakal.“

Obranca Leva Zdeno Chára (vľavo) a kapitán... Foto: TASR
Lev - Slovan 7 Obranca Leva Zdeno Chára (vľavo) a kapitán Slovana Miroslav Šatan.

Slovanisti dokázali i bez kapitána zabojovať a zápas napokon vyhrať 2:1. „Miro je osobnosť a kapitán nášho tímu. Aj preto sme sa zomkli ešte viac a chceli preňho vyhrať,“ dodal Višňovský.

Otrasený Miroslav Šatan po zákroku Zdena Cháru.
Obranca Leva Zdeno Chára (vľavo) a kapitán...
65 debata chyba