Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dva góly nestačia. Na body sa nadrieme, zhodujú sa slovanisti

Slovanisti odohrali v KHL ďalší dobrý zápas, ale bez bodového efektu. Nad menej známym Novokuzneckom síce viedli 1:0, ale následné šance zostali nevyužité, čo sa belasým vyplatilo. Rusi strelili celkovo štyri góly a vyhrali 4:2.

27.10.2012 23:17
Jaroslav Janus Foto:
Brankár Slovana Jaroslav Janus v akcii.
debata

„Kde sa stal problém? V druhej tretine na nás vyleteli a my sme zrazu prestali korčuľovať, len sme sa pozerali na hráča s pukom a nevedeli sme, čo robiť,“ rozoberal kľúčové momenty zápasu strelec prvého gólu domácich Mário Bližňák. Slovan hral dobre, v prvej tretine bol jasne lepší, ale nedokázal pridať viac gólov, za čo pykal. „Máme dosť striel, ale vždy nám v dôležitých momentoch chýba hráč pred bránkou. Musíme hrať jednoduchšie a tlačiť sa viac pred brankára,“ vravel strieborný z MS v Helsinkách.

Dostáva sa Slovan do krízy? „Mali sme aj dobré série, teraz máme horšiu. Pomôcť si ale môžeme len sami, hlavne musíme hrať bezchybne v obrane,“ dodal Bližňák.

Tradične výborný výkon podal brankár Jaroslav Janus, ktorému veľakrát aplaudoval za zákrok celý štadión. „Prvá tretina bola z našej strany super, potom sme ale v druhej akoby zaspali. Dva góly dávame takmer v každom zápase, ale zjavne to nestačí. Pri druhom góle v mojej sieti mi šla strela medzi nohy spoza hráča, nevidel som tam nič. Takéto situácie musíme vykrývať,“ priznal Janus.

Najlepším hráčom zápasu bol Ľubomír Višňovský. Po ľade doslova lietal, zakladal útoky, strieľal a často sa zdalo že je útočník a nie obranca. Po zápase ho prehra poriadne škrela: „Na každý bod sa narobíme jak blázni. Každá prehra ma strašne mrzí. Akoby nám chýbala uvoľnenosť. Navyše ich brankár mal veľmi dobrý deň, nevedeli sme ho prečítať. Nehrali sme zle, robíme, čo sa dá, ale šťastíčko nás v posledných zápasoch opustilo,“ konštatoval.

Počas zápasu i po ňom sa hráč so 17 na drese pozdravil s Kanaďanmi v tíme Novokuznecku Chrisom Simonom a hlavne Brentom Sopelom. „Hrali sme spolu v Los Angeles, kde sme boli aj susedia. Chodili sme spolu na tréningy, buď som bral ja jeho, alebo on mňa. Ani som nevedel, že tu hrá, bolo to pre mňa príjemné prekvapenie s ním prehodiť zopár slov,“ prezradil o rozhovore so Soplom Višňovský.

debata chyba