Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Giroux dal košom Jágrovi i Omsku! S Brierom bude hrávať v Berlíne

Ďalšie dve megahviezdy svetového hokeja budú počas výluky v NHL hrávať na európskych klziskách. Hviezdy Philadelphie Flyers Claude Giroux a Danny Briere posilnia tím nemeckej DEL ligy z Berlína!

04.10.2012 18:16
Claude Giroux Foto:
Claude Giroux.
debata

Girouxove meno sa v posledných dňoch spomínalo v spojitosti s dvomi klubmi – Omskom a Kladnom. Tím KHL mal o jedného z najkreatívnejších hráčov súčasnosti eminentný záujem, ale napokon z rokovaní nič nebolo.

„Záložné“ riešenie ponúkol Girouxovi jeho bývalý spoluhráč z tímu letcov a majiteľ Kladna Jaromír Jágr. Ten síce má po svojom boku hviezdy z NHL ako Tomáš Kaberle či Tomáš Plekanec, no túžil aj po Girouxovi. „U nás by hral prakticky zadarmo. My sme mu ponúkali dobrú atmosféru v kabíne i na ľade,“ povedal Jágr.

Giroux však napokon nebude hrávať českú extraligu, ale najvyššiu súťaž v Nemecku. Potvrdil to jeho i Brierov agent Pat Brisson.

Ladd smeruje do Ruska

Hokejistov Omsku posilní na dobu výluky v NHL dvojnásobný víťaz Stanley Cupu útočník Andrew Ladd. Dvadsaťšesťročný kapitán Winnipegu Jets je v sibírskom celku prvou posilou z NHL. „Získali sme nejaké peniaze z predaja práv na Romana Červenku a tiež po odchode Martina Škoulu sme chceli priviesť posilu zvučného mena,“ uviedol generálny manažér klubu Vladimír Kapulovskij.

Andrew Ladd sa raduje zo svojho gólu v sieti... Foto: Reuters
Andrew Ladd Andrew Ladd sa raduje zo svojho gólu v sieti Flyers.

Kanadský reprezentant Ladd odohral v zámorí za Carolinou, Chicago, Atlantu a Winnipeg 484 zápasov s bilanciou 120 gólov a 138 asistencií. Po Ondřejovi Pavelcovi a Evanderovi Kaneovi je treťou hviezdou Jets, ktorá počas výluky zamierila hrať do Európy.

debata chyba