Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Janus: Chcem čo najviac zaujať a zabojovať o miesto

Jeden z hrdinov majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov z roku 2009, brankár Jaroslav Janus, odchytal svoj debutový zápas medzi seniormi v Európe a okorenil ho aj shutoutom. Dvadsaťdvaročný gólman, ktorý pôsobil aj v zámorí v organizácii Tampy Bay (v NHL ale neodohral ani jeden zápas), je v Slovane zatiaľ na skúške. Uviedol sa najlepšie, ako mohol.

25.08.2012 12:00
Jaroslav Janus Foto:
Jaroslav Janus.
debata

„Po veľmi dlhom čase som chytal v Európe, navyše doma v Slovane. Nebolo to jednoduché, ale chvalabohu mi to vyšlo. Chalani predomnou hrali výborne, poctivo bránili, dali päť gólov. Skvelý debut,“ priznal rodák z Prešova, ktorý v hlavnom meste Slovenska pôsobil už pred siedmimi rokmi.

Kedy sa dozvedel o nasadení do zápasu? „Tréner mi už vo štvrtok povedal, že pôjdem do bránky. Pripravoval som sa rovnako ako na každý dôležitý zápas. Výhra a čisté konto potešili. Hádam si vybojujem miesto aj v prvom tíme, uvidíme,“ priznal a pokračoval: „Som tu na skúšku, a preto sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle.“

Na talentovaného brankára má v KHL práva Lokomotiv Jaroslavľ, sezónu však môže odohrať v Slovane. „Jaroslavľ ma nechcel uvoľniť na dva roky a Slovan zasa prejavil snahu získať ma na rok. V ten istý rok, ako ma draftoval Jaroslavľ po mne v NHL siahla Tampa a ja som samozrejme chcel chytať v zámorí. Tam mi to ale nevyšlo,“ vyjadril sa.

Počas zápasu proti fínskému majstrovi Jyväskylä sa blysol viacerými parádnymi zákrokmi, za čo ho fanúšikovia niekoľkokrát vytlieskali a kričali jeho meno. „Bolo to super, veľmi mi to pomohlo. S Amerikou sa to nedá porovnávať, tam diváci na hokeji niekedy spia. Rodinu som na zápase nemal, sú na dovolenke, ale priatelia sa prišli pozrieť,“ prezradil.

Nádej slovenského hokeja sa v lete radovala zo zisku Calderovej trofeje. Ako prebiehali oslavy? „Získať ho bol môj doteraz najväčší zážitok v kariére. Nikdy na tie momenty nezabudnem. Oslavovalo sa v Amerike, aj tu doma. Už je to ale za mňou, musím sa sústrediť na novú sezónu a myslieť na ďalšie víťazstvá,“ priznal Jaroslav Janus.

debata chyba