Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan bude hrávať za Slovan, potvrdil Čada

Štadión Ondrej Nepelu zažil po dlhých rokoch atmosféru niekdajšieho federálneho derby medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha. Belasí prvýkrát v European Trophy prehrali (3:5), no i tak im za predvedený výkon tlieskalo takmer 9000 fanúšikov.

14.08.2012 21:18
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata

„Dostali sme štyri góly z hry, a to je veľa. Všetky pritom padli po dorážkach a odrazených pukoch, čoho sa musíme vyvarovať. Takisto chceme zapracovať na koncovke, šancí si vieme vypracovať dosť, ale zakončenie nie je dobré,“ hodnotil tréner Slovana Rostislav Čada.

Káder nováčika KHL sa rozšíril o českého útočníka so skúsenosťami zo zámoria Kamila Krepsa. Dvadsaťsedemročný center pricestoval do Bratislavy v pondelok v noci, o niekoľko hodín už absolvoval zápas. „Ráno som sa zoznámil s mužstvom a rovno som naskočil do rozbehnutého vlaku, napokon, je to tak najlepšie,“ priznal. Váhal nad ponukou bratislavského klubu dlho? „Ani nie, všetko sa zomlelo pomerne rýchlo,“ prezradil niekdajší hráč Floridy Panthers.

Slovanu pribudne o pár dní ďalšia veľká posila. Tréner Čada potvrdil, že Miroslav Šatan bude obliekať belasý dres aj v novej sezóne. „Po návrate zo Švédska sa zapojí do prípravy už naplno. Vo vzťahu tréner-hráč sme dlhšie dohodnutí, že zostane v Slovane,“ prezradil a pokračoval: „Chýba už len podpis zmluvy, ale ako ho poznám, tak to sa rýchlo vyrieši. Miro má menší herný výpadok, ale na druhú stranu je to taký kvalitný hokejista, že oňho nemám žiadnu obavu. Pre naše mužstvo bude veľkým prínosom,“ dodal kouč Čada.

Špecifickú príchuť mal utorňajší zápas pre Mária Bližňáka. Strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev sveta vo Fínsku totiž ešte vlani obliekal dres Sparty, dnes patrí k hlavným oporám Slovana. „Hokej je biznis, jeden deň hráte tam, potom zasa inde, tak to je. Proti bývalému klubu som ale chcel veľmi vyhrať. Nevyšlo to,“ povzdychol si.

debata chyba