Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal pre KHL Bartoviča i Bližňáka. Skalica ako farma?

Aktuálny majster Slovenska, Slovan Bratislava, ktorý od novej sezóny bude pôsobiť v ruskej KHL, začína posilňovať svoj káder. Prvou novou tvárou belasých pred premiérovým ročníkom v druhej najlepšej lige sveta je útočník a reprezentant Milan Bartovič.

02.05.2012 16:22
Milan Bartovič Foto:
Milan Bartovič.
debata (3)

Ako informuje stránka klubu www.hcslovan.sk, rodák z Trenčína podpísal so Slovanom zmluvu na dva roky. Tridsaťjedenročný útočník prichádza do hlavného mesta Slovenska z českého Liberca, kde hrával od roku 2007.

Novým trénerom tímu sa oficiálne stal Rostislav Čada, ktorý podpísal zmluvu s klubom do konca sezóny 2012/2013 a vo funkcii nahradil Jana Nelibu. Onedlho 58-ročný Čada naposledy viedol Avangard Omsk, s ktorým ukončil spoluprácu koncom minulého roka pre názorové rozdiely s vedením klubu na herný prejav mužstva. Skúsený český odborník už v Slovane pôsobil v roku 2006, dva slovenské extraligové primáty však získal s HC Košice (2009/2010, 2010/2011). Rostislav Čada si počas nasledujúcich dní vyberie aj svojich asistentov.

Rostislav Čada sa takto radoval v Košiciach z... Foto: SITA
Rostislav Čada Rostislav Čada sa takto radoval v Košiciach z majstrovského titulu.

Dres Slovana budú v KHL obliekať s istotou aj ôsmi hráči z majstrovského kádra, konkrétne Branislav Konrád, Martin Štajnoch, Ivan Ďatelinka, Patrik Luža, Roman Kukumberg, Libor Hudáček, Martin Bakoš a Miroslav Preisinger.

Okrem týchto hráčov vedenie klubu rokuje o nových zmluvách s viacerými kľúčovými oporami z nedávneho play-off, vrátane kapitána Miroslava Šatana. Rokovania by mohli byť ukončené krátko po skončení majstrovstiev sveta vo Fínsku a Švédsku.

Ďalšou posilou Slovana Bratislava sa stal útočník Mário Bližňák, ktorý sa dohodol s vedením na zmluve do konca sezóny 2013/2014. Hráč, ktorý nastúpil i skóroval v NHL v drese Vancouvru, je momentálne v nominácii Slovenska na nadchádzajúce majstrovstvá sveta vo Fínsku, naposledy pôsobil v Sparte Praha.

Slovan sa posilnil o Mária Bližňáka. Ďalšie... Foto: TASR
Mário Bližňák Slovan sa posilnil o Mária Bližňáka. Ďalšie posily belasých by mali byť z tímu vicemajstra ligy z Košíc. Podľa informácii stránky hckosice.sk rokujú so Slovanom aj Vladimír Dravecký, Michel Miklík a Ján Tabaček.

V Skalici obmieňajú káder, Pálffy ostáva

Hokejisti HK 36 Skalica začali s prípravou na novú sezónu. Pod vedením trénerskej dvojice Peter Oremus, Svatopluk Kosík čaká na mužstvo takmer 9 týždňov tréningov na suchu. V druhom tíme po základnej časti nastalo viacero zmien, v Skalici chcú dať opäť väčšiu šancu vlastným odchovancom. V kádri, z ktorého odišlo 10 až 12 hráčov, aj naďalej ostávajú Žigmund Pálffy, Tibor Višňovský či René Školiak.

Žigmund Pálffy. Foto: TASR
Žigmund Pálffy Žigmund Pálffy.

Podobne ako u iných slovenských extraligistov, aj v Skalici príde k znižovaniu rozpočtu. V zákulisí sa hovorí, že HK 36 by mohol byť po vstupe Slovana do KHL jeho farmou. „Samozrejme, že aj my budeme v rámci možností šetriť. Inej cesty dnes niet. Čo sa týka farmy Slovana, že by sme ňou mali byť my, ja osobne túto myšlienku vítam a som jej naklonený. Veď je to príležitosť pre mladých hráčov z regiónu dostať sa do KHL. Akú zaujímavejšiu motiváciu by mohli mať? Výkonný výbor SZĽH ešte o tejto veci nerozhodol, ale verím, že sa tak stane čoskoro,“ povedal pre denník Šport primátor mesta a viceprezident klubu Stanislav Chovanec.

3 debata chyba