Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan odchádza z extraligy do KHL. Už v ďalšej sezóne

Ruská Kontinentálna hokejová liga bude mať s veľkou pravdepodobnosťou aj v budúcom ročníku účastníka zo Slovenska. Lev odchádza z Popradu, do KHL mieri bratislavský Slovan.

12.03.2012 20:12
Juraj Široký Foto:
Spomienka na minulosť: Juraj Široký (vľavo) odovzdáva majstrovský pohár kapitánovi Slovana Richardovi Kapušovi.
debata (20)

„O jeho pôsobení v nej rokujeme s kompetentnými dva roky. Vstupujeme už do plytších vôd, črtajú sa reálne kontúry,“ uviedol Juraj Široký, prezident hokejového Slovana.

Bratislavský klub bude hrať len jednu súťaž – v slovenskej extralige sa už neobjaví. „Extraligu jeho neúčasť ochudobní, pre slovenskú reprezentáciu, Slovan i pre divákov považujem pôsobenie v KHL za prínos,“ povedal Široký.

Rozhodnutie vstúpiť do KHL súvisí aj s odmietavým stanoviskom vedenia českej extraligy rozšíriť ju o niektoré slovenské kluby. „Navrhovali sme istú formu spoločnej česko-slovenskej ligy. České kluby tomu neformálne rozumeli. Keď však prišlo na formálne hlasovanie, tak sa vyslovili proti. Nevideli sme iné východisko ako ísť touto cestou, pre akú sme sa rozhodli. Skôr či neskôr pôjde ňou aj jeden klub z Česka. Netvrdím, že už v budúcej sezóne. Keď sa tak stane, vedenie českej extraligy si možno uvedomí, že hlasovanie o spoločnej súťaži jej viac poškodilo než pomohlo,“ dodal šéf Slovana.

Klub HC Lev sa sťahuje z Popradu do Česka. Podľa šéfa KHL Alexandra Medvedeva by mal hrať domáce zápasy v pražskej O2 aréne.

Celý rozhovor s Jurajom Širokým o vstupe Slovana do KHL si prečítajte v utorňajšej Pravde.

20 debata chyba