Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa podpísal zmluvu s Detroitom

Marián Hossa sa rozhodol. Na jeden rok sa upísal víťazovi Stanleyho pohára Detroitu Red Wings. Slovenský útočník zarobí budúcu sezónu 7,4 milióna dolárov (141,7 milióna Sk). Je to maximum, čo mu mohol Detroit ponúknuť. Nikto v klube nesmie zarábať viac ako šesťnásobný držiteľ Norris Trophy Niclas Lidström.

02.07.2008 19:30
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa sa raduje z gólu
debata

Svoje rozhodnutie nechcela už bývalá hviezda Atlanty a neskôr aj Pittsburgu unáhliť. Hossa zvažoval viaceré ponuky. O jeho služby mali záujem v Bostone, Chicagu, Vancouveru, Rangers, Montreale aj v Edmontone.

Práve Edmonton Oilers mu údajne ponúkal deväť miliónov dolárov a vedenie klubu poslalo ponuku aj jeho agentovi Richi Winterovi.

Hossa oželel lukratívnejšie ponuky a dal prednosť tímu, s ktorým môže získať svoj prvý triumf v NHL. Ak Detroit nekúpi ďalšie veľké hviezdy bude slovenský útočník najlepšie plateným hráčom Detroitu spoločne so skúseným švédskym zadákom a kapitánom Nicklasom Lidströmom.

Slovenský kanonier sa svojmu snu o zisku Stanleyho pohára v minulom ročníku veľmi priblížil, keď vymenil farby Atlanty za dres Pittsburghu, s ktorým postúpil až do finále. V ňom tučniaci podľahli 2:4 na zápasy práve Detroitu.

Hossa bol tretím najproduktívnejším hráčom play off za Henrichom Zetterbergom a Sidneym Crosbym, ktorý v 20 zápasoch nazbieral 26 bodov za 12 gólov a 14 asistencií. 

debata chyba