Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Úvod do šampionátu ako zo zlého sna. Mladí Slováci schytali od Američanov poriadny výprask

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v úvodnom zápase majstrovstiev sveta vo Fínsku s USA 0:9. Obhajcovia titulu mali duel od úvodu pod kontrolou a v každej tretine strelili po tri góly. Hetrikom sa zaskvel Cole Eiserman, štyri body nazbieral James Hagens (2+2). Slováci nastúpia na ďalší zápas v A-skupine v piatok o 13.00 SELČ proti Lotyšsku.

25.04.2024 16:25
USA SVK Foto:
Slovenským mladíkom úvodný zápas šampionátu nevyšiel.
debata

Slováci chceli Američanom vzdorovať, no inkasovali už v 3. minúte, keď Hutson spoza obrancu Zubeka prestrelil brankára Lenďáka – 1:0.

Zámorský tím bol ofenzívne aktívnejší, viackrát si vytvoril tlak a v 11. minúte dal druhý gól. Po prihrávke Hagensa z otočky sa v presilovke zblízka presadil Eiserman.

Slováci mali problém zachytávať ofenzívne akcie súpera a Hagens pridal v závere prvej tretiny prvý gól, keď si efektne poradil s obrancom Kálmanom.

Ani v druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, sebaistí Američania sa snažili o ďalšie góly. Slováci sa síce vyhli zbytočným vylúčeniam, po dvoch tretinách mali iba dva menšie tresty, no aj v prostrednej časti trikrát inkasovali.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Hokej z nás vie vytiahnuť aj tie najhoršie emócie, vraví Rapáč. Šéf Spišiakov reaguje na Melicherčíka. Aký je skutočný dôvod jeho konca v klube?

V 22. minúte zakombinovali Hagens so Stigom, ktorý zvýšil na 4:0. Whipple pridal v 35. minúte piaty gól Američanov a Hagens po kombinácii zvýšil na 6:0.

Slováci sa miestami dostali do protiútokov a viackrát boli blízko k prvému gólu, no vo finálnej fáze im chýbala ľahkosť.

Od polovice druhej tretiny bolo už 8:0, keď Slováci nezareagovali na kombináciu so zakončením Humphreysa a Eisermanovi dovolili priveľa dorážok.

Američania strelil aj v tretej tretine tri góly, keďže Eiserman v 59. minúte uzavrel na 9:0. Za najlepšieho hráča slovneského tímu vyhlásili útočníka Tomáša Pobežala.

MS hráčov do 18 rokov, A-skupina:

USA – Slovensko 9:0 (3:0, 3:0, 3:0)
Góly: 3. Hutson, 11. Eiserman (Ziemer, Hagens), 20. Hagens, 21. Stiga (Hagens, Ziemer), 35. Whipple (Rheaume-Mullen, Bendarik), 38. Hagens (Stiga, Ziemer), 48. Humphreys (Connelly, Hutson), 50. Eiserman (Bednarik, Plante), 59. Eiserman. Rozhodovali: Ruuska (Fín.), Burzminski – Bedard (Kan.), Davidonis (Lot.), vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 789 divákov.
USA: Kempf – Emery, Hutson, Hensler, Skahan, Rheaume-Mullen, Laurilla, Whipple – Ziemer, Hagens, Stiga – Plante, Bendarik, Eiserman – Mooney, Humphreys, Connelly – Vansagi, Baker, McMorrow
SR: Lenďák – Húževka, Beluško, Zubek, Fabuš, Kálman, Kupec – Straka, Prokopovič, Tomík – J. Chovan, Šatan, Lašš – Švrček, Pitka, Maruna – Chrenko, T. Pobežal, A. Nemec

Dresy tímov na MS v hokeji 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Rakúsko - domáci dres.
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 18 rokov