Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bližšie k MS. Fehérváry a Černák faulovali, Tampa i Washington sú dve prehry od vyradenia

Slovenský tím pre majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave by mohol byť čochvíľa opäť o čosi silnejší. Hokejisti Tampy Bay prehrali v NHL aj druhý zápas 1. kola play off. Tentoraz podľahli Floride 2:3 po predĺžení, v sérii vedú Panthers už 2:0 na zápasy.

24.04.2024 06:06 , aktualizované: 06:56
fehérváry Foto:
Martin Fehérváry pred brankárom Igorom Šesťorkinom.
debata

Otvára sa tak možnosť, že na svetový šampionát by mohol prísť aj obranca Lightning Erik Černák. Ten nastúpil v druhej obrannej dvojici. Do štatistík sa zapísal vylúčením za hákovanie v 8. minúte druhej tretiny.

Černák okrem toho zaznamenal jeden mínusový bod. Na ľade strávil necelých 22 minút a bol druhým najvyťaženejším bekom tímu.

Na trestnej lavici si posedel v noci z utorka na stredu aj jeho krajan Martin Fehérváry. Ďalší zo slovenských obrancov si odpykával trest za nedovolené bránenie.

A taktiež bol pri prehre svojho tímu. Washington prehral na ľade New Yorku Rangers 3:4. Víťaz základnej časti vedie v sérii tiež 2:0 na zápasy.

Fehérváry odohral viac ako 21 minút, bol tiež druhým najvyťaženejším obrancom Capitals a zaznamenal mínusový bod. Na bránku Rangers vystrelil raz.

V ďalšom stretnutí 1. kola play off uspelo Colorado na pôde Winnipegu 5:2. Stav série vyrovnalo na 1:1.

Nerozhodný stav série je aj v bitke medzi Nashvillom a Vancouvrom. Predators zvíťazili v Kanade 4:1.

NHL, 1. kolo play off:
Florida – Tampa Bay 3:2 pp, stav série: 2:0, NY Rangers – Washington 4:3, stav série: 2:0, Winnipeg – Colorado 2:5, stav série: 1:1, Nashville – Vancouver 1:4, stav série: 1:1.

Aktualizujeme

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Washington Capitals #Erik Černák #Martin Fehérváry #MS v hokeji 2024