Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský vs. hviezdy NHL v Bratislave! Slovákov preverí kandidát na zlato, súpisku Američanov obdivuje aj Šatan

Bude to posledná previerka. A poriadne ostrá. Po nej si tréneri sadnú, poradia sa a vyrieknu mená vyvolených, ktorí pocestujú na svetový šampionát.

24.04.2024 09:20
slafkovský, americkí hokejisti Foto:
Americkí hokejisti preveria v Bratislave aj Juraja Slafkovského.
debata

Slovenskí hokejisti odohrajú záverečný prípravný duel pred šampionátom v Ostrave a Prahe 7. mája, teda tri dni pred úvodným buly vrcholu roka.

Ich súperom budú Spojené štáty americké. Mimoriadne silné, ambiciózne, sebavedomé. Dejiskom atraktívneho súboja bude Bratislava. Štadión Ondreja Nepelu hlási už teraz, viac ako dva týždne pred stretnutím – takmer vypredané.

Ostravar aréna: domov Slovákov počas MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Minimálne dvanásť dní bude ich prechodným...

Vstupenky idú na dračku napriek tomu, že ich cena nie je nízka. Predávajú sa za 29 resp. 39 eur.

No záujmu sa nemožno čudovať. V slovenskej metropole by sa mal predstaviť celý zástup hráčov z NHL. Na slovenskej strane Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Pavol Regenda.

A na americkej? Menoslov, ktorý vzbudzuje poriadny rešpekt.

„Keď som videl ich zostavu, ako sa pomaly plní hráčmi z NHL, budú mať silnú súpisku a ten zápas nás veľmi dobre preverí. Bude to zaujímavé aj pre divákov vidieť také silné mužstvo,“ vraví Miroslav Šatan, šéf slovenského hokeja a generálny manažér reprezentácie.

slovensko, francúzsko Čítajte viac Hráči z KHL na MS? Francúzi to neriešia, len pre nás a Čechov je to téma, odkazuje Slovák

Napokon, už teraz sú v nominácii Američanov mená na čele s Colom Caufieldom, Bradym Tkachukom, Lukom Hughesom, Johnnym Gaudreauom či Trevorom Zegrasom.

„Američania pôjdu do Česka s ambíciou získať zlato,“ myslí si Šatan.

O ich mimoriadnej sile sa nepresvedčia Slováci len v príprave, ale aj priamo na šampionáte. Budú ich tretím súperom (13. mája o 16.20).

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Praha #slovenskí hokejisti #prípravný zápas #ostrava #Miroslav Šatan #americkí hokejisti #Juraj Slafkovský #Cole Caufield #MS v hokeji 2024