Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyzdvihol Maďara, Poprad i štadión Slovana. Elitný slovenský brankár reaguje na potenciálny záujem z NHL

Má nakročené k tomu, aby sa presadil v niektorej z top európskych líg. Vylúčené nie je ani zámorie a objavujú sa aj špekulácie o šanci v NHL. Slovenský brankár Stanislav Škorvánek (28) by mohol napodobniť Pavla Regendu, ktorý výkonmi v Michalovciach i v drese slovenskej reprezentácie zaujal Anaheim a aktuálne pôsobí už druhý rok v USA.

15.03.2024 13:15
SR Hokej Extraliga Muži 33. kolo Dohrávka KEX Foto:
Stanislav Škorvánek.
debata

Na nič z toho však zatiaľ rodák zo Žiliny nemyslí. Sústredí sa na blížiace sa štvrťfinále play off, v ktorom chce so Zemplínčanmi potvrdiť pozíciu favorita.

„Teší ma, že som mal od začiatku sezóny stabilnú pozíciu jednotky,“ vraví.

Keď sme si dohadovali rozhovor, pôvodne ste ho chceli robiť po tréningu. Napokon ste ale pristúpili na skoršiu možnosť a rozprávame sa spolu ráno, krátko po ôsmej. Nenaruší vám to harmonogram?

Priznám sa, že mi najskôr ani nenapadlo, že by sme mohli robiť rozhovor ráno. Takto skoro som asi žiaden nedával. Celkom rád si pospím. O siedmej by som určite nemohol, ale takto mi to neprekáža.

Pred pár dňami sa v médiách objavili správy o tom, že vás zaradili k hráčom pôsobiacim v Európe, ktorí by mohli byť zaujímaví pre kluby z NHL pre nasledujúcu sezónu. Čo si o tom myslíte?

Iba sa nad tým pousmejem, ale na druhej strane ma to poteší. Je pekné, že ma niekto spomína v pozitívnom zmysle a v súvislosti s NHL. Je to však predčasné.

Bratov Lukáčovcov uviedli do Siene slávy košického hokeja
Video

Z extraligy sa do NHL chodiť nezvykne. Paľo Regenda mal výborné MS dvakrát po sebe a darilo sa mu aj na olympiáde. Práve to u neho zavážilo. Podobné prognózy alebo špekulácie neberiem vážne.

Vaša cesta zatiaľ pripomína práve Regendovu. Vlani ste zažili vynikajúcu základnú časť aj play off, na MS ste sa zaradili medzi najlepších brankárov. Myslíte už pomaly na šampionát v Česku?

Zatiaľ nie. Všetko bude záležať od mojich výkonov v play off. Urobím maximum, aby bol tím úspešný. Potom sa uvidí, či ma tréneri nominujú a dostanem príležitosť aj na šampionáte.

Ste v kontakte s niekým z reprezentácie?

Myslím si, že nechcú narúšať moju koncentráciu pred play off, takže momentálne s nikým nekomunikujem. Uvidíme, či sa mi niekto potom ozve. Verím, že s Michalovcami dosiahneme úspech a potešíme fanúšikov. Ak zvládneme prvé zápasy a prídu výhry, môžeme ísť ďaleko.

12. HC 19 Humenné Čítajte viac Slovan a Košice? To sú iné hokejové bašty. Zrazu medzi nich prišlo nejaké Humenné. So Slovákmi sme mali problém

Aktuálne však neviete, proti akému súperovi vo štvrťfinále nastúpite. Je vaša príprava špecifická?

Je pravda, že sa sústredíme viac na seba. Máme aj objemové tréningy, keďže náš súper bude rozbehnutý po sérii z predkola. Snažíme sa nasimulovať zápasovú záťaž. Budeme si prechádzať taktické veci, ktoré sa týkajú nás a keď bude známy náš súper, rozoberieme si aj jeho.

Základnú časť ste ukončili na druhom mieste. Ako ju hodnotíte?

Veľmi pozitívne. Mali sme cieľ skončiť v top štvorke. Chceli sme čo najlepšiu pozíciu pred play off a to sa nám podarilo. Dlho sme bojovali o víťazstvo v základnej časti. Mali sme lepšie i horšie momenty. Dokázali sme to však zlomiť. Prevažnú časť sezóny sme hrali dobre a chceli by sme na to nadviazať aj v play off.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

Najväčšou zmenou, ktorá mohla otriasť kabínou, bol nečakaný odchod trénera Petra Kúdelku. Ukázal sa v tom čase charakter mužstva?

Treba povedať, že veľa vecí sa s príchodom nového trénera nezmenilo. Nový kouč videl, že všetko funguje a nemusí do toho zasahovať. Zmenili sa len malé detaily ohľadom tréningov.

Každý tréner má vlastné metódy. My sme sa sústredili na svoje výkony a je dobré, že nás to nezasiahlo. Cítil som, že mám dôveru trénera, takže ani pre mňa sa nič nezmenilo. Veľmi som si to vážil.

Čo vás v základnej časti extraligy najviac zaujalo?

Výkony Popradu v druhej polovici. Po zmene trénera hral fakt dobre. Zaslúžene vyhral základnú časť. Dlho sme s ním držali krok, ale napokon rozhodol jeden či dva zápasy.

Zaujala ma aj extrémna vyrovnanosť ligy. Okolo januára sme boli ešte na hranici štvrtého a piateho miesta. Napokon sme sa držali v hre o čelo a nemuseli sme sa obávať, že spadneme do predkola.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Škorvánek #Tipos extraliga #HK Dukla Michalovce