Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordman Kroták odohral jubilejný 1000. zápas

Kapitán hokejistov HK Poprad Arne Kroták nastúpil v piatok 30. decembra na svoj jubilejný tisíci zápas v slovenskej extralige. Nijaký iný hokejista sa k takejto fantastickej méte ani zďaleka nepriblížil. "Momentálne to beriem len ako štatistický údaj. Je to pekné číslo, ale možno si to naplno uvedomím, až keď úplne ukončím kariéru,“ vyjadril sa hráč s povestnou trinástkou na chrbte.

30.12.2011 20:35
Tibor Turnan, Arne Kroták Foto:
Zľava: Prezident HK AutoFinance Poprad Tibor Turan a hráč Popradu Arne Kroták pred začiatkom hokejového zápasu 34. kola Tipsport extraligy medzi HK AutoFinance Poprad a HC´05 Banská Bystrica. Bol to Krotákov 1000. zápas v extralige.
debata

Pred zápasom mu funkcionári klubu pripravili malú slávnosť. Potom si vychutnal oslavy takmer troch tisícok divákov na tribúnach, ktorí dlhú chvíľu skandovali jeho meno, a to pokračovalo aj takmer počas celej prvej tretiny – vždy, keď vykorčuľoval na ľad. „Chcem sa týmto poďakovať vedeniu nášho klubu, fanúšikom, spoluhráčom. Boli to skvelé chvíle, ktoré mi pripravili,“ pokračoval Arne Kroták.

Ďalšie oslavy tohto výnimočného jubilea v Poprade v najbližších dňoch nechystá. „Nie, nie, dnes žiadna oslava nebude. To si necháme až na reprezentačnú prestávku,“ s úsmevom odpovedal na otázku, či pripravuje niečo v kabíne. „Som rád, že som dokázal odohrať toľko zápasov v zdraví. Dnes som z výsledku smutný, ale zajtra je nový deň a my musíme ísť ďalej,“ pokračoval skúsený útočník, ktorý je držiteľ aj gólového rekordu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, keď za chrbát gólmanov poslal puk už 438-krát.

Za roky odohrané na slovenských klziskách má na čo spomínať. „Nedokážem vypichnúť jeden zápas z tej bohatej kariéry. Rád spomínam na obdobia, keď som hral vo finále extraligy. Či to už bolo v sezóne 2002/2003 v Košiciach, alebo potom o tri roky neskôr a opäť vlani v Poprade. Titul mi však stále chýba. Všetky svoje rekordy by som vymenil za jediný titul. A potom by som mohol spokojne ukončiť kariéru,“ zakončil Arne Kroták.

Hráči s najväčším počtom zápasov v extralige (pri hráčovi, ktorí v súčasnosti ešte hráva v najvyššej súťaži je aj jeho aktuálny klub – stav k 29. decembru 2011): 1. Arne Kroták (Poprad) 1000 (32 zápasov v sezóne 2011/2012), 2. Juraj Kledrowetz 896, 3. Slavomír Pavličko 864, 4. Peter Klepáč 852, 5. Richard Šechný 848, 6. Rudolf Jendek 846, 7. Michal Beran 830, 8. Ján Cibuľa a Vladimír Vlk po 819, 10. Miroslav Šimonovič (Poprad) 804 (1).

debata chyba