Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Michalovčania sa hnevajú: Precedens, ktorý len zvýši napätie

Vedenie hokejového tímu Dukla Michalovce vyjadrilo nespokojnosť s rozhodnutím Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) vo veci podnetu na faul Marcela Haščáka.

22.04.2021 16:58
Michalovce, Poprad Foto: ,
Situácia pred bránkou Michaloviec, Eduard Šedivý sa snaží odstaviť od puku Patrika Svitanu z Popradu.
debata

Michalovčania po 4. semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy podali podnet na prešetrenie zákroku popradského kanoniera na obrancu Marka Louisa, v tomto prípade však DK nezačala disciplinárne konanie.

Tresty, ktoré dvojici hráčov udelili rozhodcovia počas zápasu, považuje DK za dostatočné.

Záver zápasu na videu od 6:35 min

Haščák dostal v zápase 5+DKZ za seknutie, vedenie Dukly žiadalo vyšší trest vzhľadom na to, že situácia nastala mimo hry a podľa názoru Michalovčanov Haščák úmyselne obojručne sekol hokejkou Louisa do oblasti krku a tváre.

DK potrestala iba hráča Michaloviec Mareka Mašlonku, ktorému pozastavila činnosť za faul na Dávida Skokana.

K inkriminovanému momentu došlo po tom, čo Skokan strelou do prázdnej bránky skóroval na 5:2. Keď bol krátko na to otočený tvárou k mantinelu, dostal úder zozadu od Mašlonku.

Michalovce, Poprad Čítajte viac Sekera či zákerné hity. Východniari si nič nedarujú

"My sme toto rozhodnutie samozrejme prijali a v plnej miere ho akceptujeme. Dávidovi Skokanovi prajeme skoré uzdravenie a veríme, že sa skoro zotaví a bude sa môcť čo najskôr zapojiť do hry.

O vývoji jeho zdravotného stavu sa budeme aj naďalej informovať. Čo sa týka podnetu na Marcela Haščáka, ktorý bol podaný v ten istý deň, nám informácia prišla až dnes po našej opätovnej žiadosti, kde sme žiadali o vrátenie poplatku vzhľadom na to, že sa našimi podnetmi nikto nezaoberal.

Celé Slovensko čakalo, či DK SZĽH použije rovnaký meter na Marcela Haščáka, ako rozhodla vo veci Mareka Mašlonku.

Kým v prípade Mareka Mašlonku bol podľa DK SZĽH udelený trest nedostačujúci a rozhodli o zákaze výkonu činnosti od 21. apríla 2021, v prípade Marcela Haščáka sme dostali vyjadrenie, že nie je dôvod na vyšší trest, keďže podľa DK SZĽH bola primárna snaha o fyzický kontakt zrejmá zo strany Marka Louisa.

HK Dukla Ingema Michalovce cíti veľkú krivdu a to najmä v tom, že bol použitý dvojaký meter. Hráčske kvality Marcela Haščáka si vážime. Každopádne si stojíme za názorom, že sa jednalo o úmyselné seknutie protihráča do oblasti krku a tváre mimo hry a vyjadrujeme nespokojnosť s rozhodnutím DK SZĽH.

Týmto rozhodnutím vytvorila DK precedens, ktorý len bude zvyšovať napätie. Kladie množstvo otáznikov v oblasti kvality, nezávislosti a fungovania DK SZĽH," uviedli Michalovčania na facebooku.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HK Dukla Ingema Michalovce