Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nech si Slovan oslavuje aj 300 rokov. Sme taký istý klub, znie zo Zvolena

Prvú časť sezóny zakončili vo veľkom štýle a neplánujú spomaliť ani v play off.

08.04.2021 18:46
Oremus Foto: ,
Peter Oremus spoločne so zverencami počas tréningu HKM Zvolen.
debata

Najlepšiu formu v extralige majú naďalej hokejisti Zvolena. Základnú časť uzavreli šiestimi výhrami za sebou a získali Pohár Dušana Pašeka.

Vo štvrťfinále sa im do cesty postavili ambiciózne Nové Zámky, ale na favorita nemali nárok.

Kľúčový tretí duel

Rytieri vyhrali jasne 4:0 na zápasy a pokračujú v spanilej jazde. Posledný krok urobili v stredu na ľade súpera, keď vyhrali 6:3.

„Séria nebola taká jednoznačná, ako ukazuje výsledok. Nové Zámky predviedli výborný pohyb a korčuľovanie. Avšak my sme ukázali kvalitu, všetci vedeli, čo majú hrať,“ pochvaľuje si zvolenský kouč Peter Oremus.

Podobný názor má aj Peter Zuzin. „Súper si vytvoril tlak, hrýzol, ale my sme potvrdili úlohu favorita. V semifinále to už bude o niečom inom,“ uvedomuje si šikovný útočník.

Zlomovým momentom série bol prvý zápas v Zámkoch, v ktorom Zvolen triumfoval 4:2. Otrasený súper už potom nenašiel sily na obrat.

„Tréneri nám zdôrazňovali dôležitosť tretieho súboja. Vedeli sme, že ak ho zvládneme, súpera nalomíme a nabúrame mu psychiku. To sa aj stalo a vo štvrtom súboji sme rozhodli o postupe. Máme niekoľko dní na oddych, zregenerujeme a pripravíme sa na boj o medaily,“ pokračuje Zuzin.

On i spoluhráči si momentálne užívajú krátky relax, trénovať budú opäť od soboty. „Naďalej sa chceme sústrediť na základné veci. Doladíme niektoré systémové detaily a ideme do semifinále,“ vraví Oremus.

Vyrovnané útoky

Zvolenský kouč počas sezóny niekoľkokrát zdôraznil, že ho teší vyrovnanosť útokov. Rytieri to názorne predviedli v stredajšom súboji, keď sa do streleckej listiny zapísali všetky štyri formácie.

"Máme veľkú výhodu, že všetky útoky sú dobre poskladané. Gólovo sa presadzuje aj štvrtá formácia. Títo chalani zároveň vybojujú veľký počet presiloviek a úspešne bránia oslabenia.

Výborným príkladom je Patrik Marcinek. Hoci bodovo nevyniká, odvádza pre mužstvo veľmi potrebnú robotu a pomáha mužstvu. Takíto hráči sú niekedy viac platní pre tím ako ofenzívne hviezdy. Maličkosti a detaily potom robia šance a početné výhody, z ktorých môžeme skórovať," vysvetľuje Zuzin.

Štvrťfinálové zápasy priniesli ako tradične aj šarvátky či bitky, vybičovaná je najmä séria medzi Slovanom a Nitrou. Zuzin vraví, že Zvolen sa Zámkami nenechal vyprovokovať.

„Každý sa tešil na vyraďovačku, pretože vlani chýbala. Bitky a šarvátky k play off patria, samozrejme, ale predovšetkým ide o hru. Veď pobiť sa môžete aj v základnej časti. V prvých dvoch zápasoch sme sa trochu prispôsobili súperovi, rozhodcovia odpískali veľa faulov a hra bola rozkúskovaná. Potom sme si povedali, že takýto hokej hrať nechceme. V ďalšom priebehu sme obmedzili vylúčenia a prospelo nám to,“ vraví útočník, ktorý v drese HKM oslavoval majstrovský titul pred ôsmimi rokmi.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

Slovan nie je nič extra

Člen tretej zvolenskej formácie prežíva vydarenú sezónu. V základnej časti patril medzi lídrov a darí sa mu aj v play off. V štyroch zápasoch proti Zámkom zaznamenal štyri góly a tri asistencie.

„Forma ma teší, verím, že si ju prenesiem aj do ďalšej série. Pohoda na ľade mi pomáha aj psychicky, vždy je dobré, keď si hráč verí. Prvoradé je, že dokážem pomôcť mužstvu. Tímy v play off potrebujú hráčov, na ktorých sa môžu spoľahnúť v dôležitých momentoch. Dúfam, že všetci zostaneme zdraví, pretože góly a body by som nedosiahol bez spoluhráčov,“ želá si zvolenský rodák.

Uvoľnene a s jasnou hlavou hrá nielen on, ale aj celý tím. Veľkú zásluhu majú na tom aj tréneri.

„Pohodu a sebavedomie máme od záveru základnej časti. Prispievajú k tomu aj tréneri. Sú ľudskí, o všetkom sa s nami rozprávajú. Aj táto rovnováha je dôležitým aspektom nášho doterajšieho úspechu. Máme pred sebou jasný cieľ a ideme za ním,“ burcuje Zuzin.

Ak všetko pôjde podľa papierových predpokladov, semifinálovým súperom Zvolena by mal byť Slovan, ktorý môže rozhodnúť sériu proti Nitre. Bratislavský klub tento rok oslavuje storočnicu od založenia klubu a jubilejnú sezónu by rád vyšperkoval titulom. Podobné plány však majú aj Rytieri.

„Nevnímame to tak. Nech si Slovan oslavuje aj 300 rokov od založenia klubu… Je to taký istý klub ako náš, rozdiel je možno len v tom, že oni sú z hlavného mesta. Na názve a reputácii nezáleží, ide o to, čo mužstvo predvádza na ľade. V podstate nám je jedno, koho dostaneme v semifinále. Sme vo veľmi dobrej forme, veríme si proti hocikomu,“ dodáva Zuzin.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Slovan Bratislava