Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Brankár Durný skončil hosťovanie v Slovane, vracia sa do zámoria

Brankár Roman Durný už nebude pokračovať v drese hokejistov HC Slovan Bratislava. Pôvodne mal v najvyššej slovenskej súťaži pôsobiť až do začiatku prípravného kempu Anaheimu Ducks, klub zámorskej NHL si ho však z hosťovania s okamžitou platnosťou stiahol už teraz.

25.11.2020 16:10
SR hokej TEL 4. kolo Slovan Bratislava Durný Foto: ,
Roman Durný v drese HC Slovan Bratislava.
debata

Durný má s Anaheimom platný kontrakt a je jeden z piatich zazmluvnených brankárov. „Jeho povolanie do prípravných kempov pred začiatkom novej sezóny zámorských súťaží s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí so skorým začiatkom East Coast Hockey League (ECHL), ktorá je v zámorskej hierarchii treťou najkvalitnejšou ligou,“ informoval oficiálny web bratislavského Slovana.

Dvadsaťdvaročný Durný má reálne šance zabojovať o stabilné miesto na farme Anaheimu v AHL, ktorou by aj v ďalšej sezóne mal byť klub San Diego Gulls. Jeho konkurentmi by mali byť český brankár Lukáš Dostál a Švéd Olle Eriksson Ek.

Na základe dohody Slovana s Anaheimom o hosťovaní sa Durný pripojil k tímu „belasých“ na začiatku letného prípravného kempu 3. augusta. Počas prípravných zápasov i v prvej štvrtine základnej časti Tipos extraligy si vybojoval pozíciu brankárskej jednotky.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

V príprave odchytal sedem z desiatich zápasov a zaujal sériou takmer 260 minút bez inkasovaného gólu. V extralige nastúpil do deviatich z doterajších 12 zápasov Slovana a vychytal v nich päť víťazstiev s priemerom inkasovaných gólov 3,16 a úspešnosťou zásahov na úrovni 89 percent.

„Romanovi Durnému ďakujeme za odvedené služby počas pôsobenia v našom klube a želáme mu, aby sa mu v organizácii Anaheim Ducks podarilo presadiť čo najvyššie už v tejto sezóne,“ uviedol web Slovana.

Durný v apríli podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s Anaheimom. „Káčeri“ ho draftovali v roku 2018 z celkového 147. miesta. V nedokončenej sezóne 2019/2020 pôsobil Durný v Norfolku Admirals, za ktorý v súťaži ECHL odchytal trinásť zápasov s úspešnosťou zákrokov 88,1 percenta. V roku 2018 reprezentoval Slovensko na juniorských MS.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Anaheim Ducks #Roman Durný