Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Extraliga bude mať tucet účastníkov. Jeden je z Maďarska

Maďarský klub DVTK Jegesmedvék Miškovec pokračuje v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.

07.07.2020 14:15
Hokej Banská Bystrica - Miškovec Foto: ,
Miškovec bude pôsobiť v slovenskej extralige aj v sezóne 2020/21.
debata (1)

Jeho štart v najbližšom ročníku schválili kluby na svojom utorkovom zasadnutí vo Zvolene.

Tipsport Liga 2020/2021 tak bude mať 12 účastníkov, základná časť sa začne 2. októbra, sezóna vyvrcholí najneskôr 12. mája 2021.

TASR to potvrdil dočasný riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Imre Valášek, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Richarda Lintnera.

"Počítame v novej sezóne s 12 mužstvami vrátane Miškovca. Dlhšie sme čakali na stanovisko predstaviteľov DVTK ohľadom predrokovaných podmienok a definitívne potvrdenie z ich strany.

V pondelok nám prišiel návrh zmluvy, v ktorom sú uvedené všetky veci, o ktorých sme sa s nimi rozprávali. Nič by tak nemalo brániť Miškovcu v štarte v novom ročníku," povedal Valášek.

Kluby schválili formát súťaže, ktorý bol načrtnutý už pred týždňom. Základná časť Tipsport Ligy bude pozostávať z 50 kôl. V prvej fáze sa stretne každý s každým štyrikrát (dva zápasy doma, dva vonku), k 44 kolám sa následne pridá ďalších šesť kôl, v ktorých sa tímy stretnú na základe geografického kľú­ča.

„Urobia sa virtuálne tri skupiny po štyroch na základe geografického rozdelenia a v rámci nich odohrajú tímy ďalších šesť zápasov – tri doma a tri vonku. Bude to aj divácky atraktívne, prinesie to ďalšie derby súboje,“ prezradil pre TASR šéf Pro-Hokeja a zároveň riaditeľ HC Nové Zámky.

Najlepších šesť tímov postúpi automaticky do play off, mužstvá na 7.-10. mieste si zahrajú predkolo o účasť vo vyraďovačke na tri víťazné zápasy. Pre tímy z 11. a 12. miesta sa sezóna skončí základnou časťou. Zo súťaže nikto nezostúpi, priamy postup do Tipsport Ligy si vybojuje víťaz 1. ligy.

Kluby pozorne sledujú situáciu v Košiciach, kde prebieha verejná zbierka na pomoc klubu.

"Pevne veríme, že aj táto ťažká situácia sa v Košiciach zvládne. Bez Košíc to nie je ono, sú tradičný účastník, s bohatou históriou.

Sme presvedčení, že napriek istým rizikám budú v ďalšej sezóne účinkovať v najvyššej súťaži," povedal Valášek a dodal, že prostredníctvom klubových webstránok sa spúšťa výberové konanie na post šéfa Pro-Hokeja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #extraliga #DVTK Jegesmedvék Miškovec