Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nadávky Američanom, výzva vedeniu. Ľudia skladajú Košiciam rozpočet

Hokej bez divákov je ako teplé pivo. Nejako sa to dá zvládnuť, ale nie je to žiadne terno. Sila verných priaznivcov Košíc sa ukazuje aj v čase, kedy je hokejová sezóna v metropole východu v ohrození a oni sa nemôžu dostať na tribúny.

04.07.2020 06:04
HC Košice, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Košíc.
debata (49)

Košičania sa už roky mohli oprieť o výraznú finančnú pomoc od U.S. Steel Košice. Američania vlastniaci najväčší závod na výrobu ocele na Slovensku klubu odkádzali, že po 20 rokoch a celkových dotáciách vo výške asi 40 miliónov eur tentokrát klubu neprispejú ani cent.

Dôvodom nie je iba zlá situácia vo svete, ale aj na trhu s oceľou. Vraj je najhoršia za ostatné polstoročie

Podľa prezidenta Júliusa Langa má tradičná hokejová bašta dlhy vo výške 330-tisíc eur, z čoho 200-tisíc dlhuje Steel Aréne. Ani tá nie v čase pandémie koronavírusu v najlepšej finančnej kondícii.

„Hlásime sa k týmto dlhom a chceme ich uhradiť,“ uviedol pre TASR Lang.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Pripustil aj alternatívu, že mužstvo nebude hrať v Steel Aréne, ale v Crow aréne, ktorá ma kapacitu tisíc miest na sedenie.

"Ešte stále však hľadáme riešenie, ako ostať v Steel aréne. Tá je pre nás prijateľnejšia z viacerých dôvodov,“ povedal Lang.

Peniaze sa v tejto dobe hľadajú ťažko. Svoje o tom vedia všetky tipsportligové kluby, vrátane Slovana. Kým Bratislavčania finalizujú zmenu nového majiteľa, Košičania prišli s netypickou prosbou.

Vedenie klubu sa v neľahkej situácii rozhodlo oprieť o fanúšikov. Vyhlásilo verejnú zbierku so smelým cieľom – nahromadiť 700-tisíc eur.

„Keď sa nám to nepodarí vyzbierať, nebudeme schopní prihlásiť mužstvo do najvyššej súťaže,“ priznal Lang.

HC Košice zriadili transparentný účet a počas úvodných hodín sa do neľahkej úlohy pustili s poriadnou vervou. V sobotu skoro ráno svietilo na účte takmer osemtisíc eur.

Transparentný účet HC Košice. Foto: Pravda
HC Košice Transparentný účet HC Košice.

Padali viaceré vysoké sumy, niektorí priaznivci zainvestovali aj stovky eur. K svojim štedrým darom pridali aj zaujímavé komentáre.

Okrem pozitívnych – ako držíme vám palce či veľa šťastia – sa našli aj také, ktoré vyzývajú „manažérov, aby sa tľapli po vrecku,“. Iní si zasa prajú odchod kompetentných či dokonca nadávajú U.S. Steel Košice.

Prvé percento je vyzbierané. Ako sa bude priaznivcom dariť aj naďalej?

49 debata chyba