Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Maďarský výprask vo Zvolene, debut Réwaya. Trenčín bodoval v Bystrici

Hokejisti lídra Tipsport ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica zdolali v dueli 49. kola Duklu Trenčín 5:4 po nájazdoch.

14.02.2020 19:25 , aktualizované: 22:18
Zvolen Foto: ,
Radosť zvolenských hokejistov. Miškovci nasúkali takmer dve cifry gólov.
debata

V Banskej Bystrici videli diváci štyri góly za tri minúty hneď v úvode stretnutia. Skóre otvoril v tretej minúte Kriška, z medzikružia prestrelil Tomeka a bolo 1:0. V štvrtej minúte pridal druhý gól Šoltés, keď sa k nemu dostal odrazený puk od korčule trenčianskeho hokejistu a presadil sa spred bránkoviska.

Hostia rýchlo odpovedali, v krátkej presilovke dostal výbornú prihrávku od McCormacka na útočnú modrú Ferényi, nakorčuľoval si pred Beskorowanyho a po ľade ho aj prekonal – 2:1. Ani tento stav dlho netrval, pretože o 24 sekúnd na to sa presadil z medzikružia v tlačenici obranca Žiak a domáci znovu viedli o dva góly.

V ostatnom priebehu prvej tretiny Bystričania nevyužili takmer minútovú presilovku piatich proti trom, mali aj ďalšie vyložené šance, v nich stroskotali na brankárovi Tomekovi postupne Šoltés, Hickmott a najmä Jääskeläinen.

Na začiatku druhej tretiny nevyužila trenčianska Dukla presilovku. Po jej skončení sa ocitol zoči – voči Tomekovi domáci Hohmann, ale ani on nedokázal zmeniť skóre. Dve presilovky v rade potom hrali domáci hokejisti a vytvorili si šance. Dve nevyužil Hickmott a jednu Jääskeläinen.

Bystričanom sa však zranil Kabáč, no aj bez neho mohli navýšiť skóre, opäť hrali v početnej výhode o dvoch hráčov, ale táto činnosť im v piatok večer absolútne nešla. Trenčianska Dukla sa v oslabeniach dobre bránila a v pätici vystrkovala postupne ‚rožky‘.

V 35. minúte Sládok neuspel zoči – voči Beskorowanymu. Podarilo sa to až Marekovi Heclovi, ktorý sa pekne predral popri mantineli a z kruhu spoza protihráča zakončil účinne – 3:2. Záver stredného dejstva patril majstrovi a niesol sa opätovne v znamení nevyužitej presilovky, z medzikružia sa tentoraz nepresadil Bartánus.

Na začiatku tretej tretiny mohol vyrovnať v presilovke Alderson, z kruhu neuspel. Na opačnej strane mal príležitosť zblízka Jääskeläinen, ale Tomeka už asi po piatykrát nepokoril. V 45. minúte išiel sám na Beskorowanyho Alderson a opäť na ňom stroskotal.

Bystričania potom nevyužili ôsmu presilovku v rade, ale mrzieť ich až tak veľmi nemuselo, pretože v 49. minúte po vyhratom buly Ihnačáka zakončil pohotovo spoza kruhu Ďatelinka a svoj 801 ligový zápas oslávil gólom na 4:2.

Dukla sa však rozhodne nevzdávala a využila aj druhýkrát v zápase presilovku. Zblízka sa presadil Paukovček a vyrobil tak pod Urpínom drámu. V závere Dukla odvolala brankára, hrala v šestici a podarilo sa jej vyrovnať. Konkrétne deväť sekúnd pred koncom sa ujala strela Šveca z medzikružia a duel dospel do predĺženia.

V ňom hrali hostia ďalšiu presilovku a v nej nevyužil tutovku Špirko. Rozhodlo sa teda v samostatných nájazdoch, ktoré zvládli domáci, keď sa dvakrát presadili a hostia ani raz. Víťazný zásah patril Ihnačákovi.

HC '05 iClinic Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 5:4 sn (3:1, 0:1, 1:2 – 0:0, 1:0)
Góly: 3. Kriška (Bartánus, Mlynarovič), 4. Šoltés (Ihnačák, Ďatelinka), 6. Žiak (Fafrák), 49. Ďatelinka (Ihnačák), rozhodujúci nájazd Ihnačák – 5. Ferényi (McCormack), 37. Marek Hecl (L. Paukovček), 55. L. Paukovček (Sojčík, Štach), 60. J. Švec (Sádecký). Rozhodovali: Baluška, Štefik – D. Konc ml., J. Konc ml., vylúčení: 5:11, navyše: Hlinka (Trenčín) 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2465 divákov

Banská Bystrica: Beskorowany – V. Mihálik, Southorn, Cardwell, Ďatelinka, J. Brejčák, Nemčík, Žiak – Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen – Lamper, Ihnačák, Šoltés – Bartánus, Mlynarovič, Kriška – Fafrák, Gabor, Kabáč
Trenčín: M. Tomek – McCormack, Brodeur, Štach, Kajínek, T. Bokroš, Sládok, Stacha, Rajnoha – Alderson, Mikyska, Špirko – Sádecký, Paukovček, Marek Hecl – Michal Hlinka, J. Švec, Sojčík – Ďurina, Ferényi, Blaško

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Mali sme veľmi dobrý začiatok do zápasu, mali sme potrebný pohyb a vytvárali si aj šance. Mrzí nás však presilovka piatich proti trom, kedy sme mohli zápas rozhodnúť. Celkovo sme mali v tomto zápase problémy s presilovkami. V druhej tretine sme nevyužili celý rad gólových príležitostí. Naše nevyužité presilovky nám zobrali energiu do ďalšieho priebehu zápasu. Napokon to teda skončilo 4:4, no musím povedať, že sme hrali nerozhodne v riadnom hracom čase s veľmi dobrým tímom. Mohli sme tento duel vyhrať za tri body, z toho sme sklamaní. Možno keby sme hrali celý zápas v piatich proti piatim tak ich máme. Každopádne presilovka musí byť z našej strany lepšia a od zajtra už začneme na tom pracovať aby tomu tak aj bolo.“

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Mali sme zlý začiatok a skoro dobrý koniec. Vstup do prvej tretiny bol zlý. Prehrávali sme 1:3, mal som aj obavy o brankára Tomeka po treťom góle, no potom sa chytil a podržal mužstvo, chytal famózne. Zvládli sme početné oslabenia, mali sme však veľa vylúčených hráčov, to sa nám nemôže stávať. Oceňujem, že mužstvo sa vždy vedelo dotiahnuť na súpera a dokonca vyrovnať. Mohli sme to v predĺžení strhnúť na našu stranu, mali sme tam šance v presilovke. Nájazdy realizovali hráči tiež dobre, ale nemali šťastie v zakončení. Za daného priebehu si získaný bod na ľade majstra vážime."

Takmer dve cifry

Zvolen deklasoval Miškovec 9:2. Hetrikom sa blysol Peter Zuzin. Zvolenčania potvrdili vynikajúcu formu, keď zvíťazili siedmykrát za sebou.

Domáci mohli otvoriť skóre už po dvoch minútach, keď sa Štrauch rútil sám na Rajnu, no nepochodil. Zvolenčania pykali v 15. minúte, keď Tomek neudržal strelu Wehrsa a Láda poslal hostí do vedenia.

Z toho sa však dlho netešili, už o 77 sekúnd neskôr vyrovnal Zuzin a šesť sekúnd pred prvým klaksónom Thompson otočil stav zápasu.

Druhá tretina bola jasne v réžií Zvolenčanov. Už v úvode Zuzin zvýšil na 3:1, v 32. minúte hral Miškovec presilovku, no Betker sa dostal do úniku. Hoci trafil žŕdku, akciu dokončil Tibenský a Zvolen viedol už 4:1.

To z ich strany nebolo všetko, v 36. minúte ukázali Zvolenčania ako hrať v početnej výhode, keď Švarného strelu dorazil Zuzin a skompletizoval svoj hetrik.

V záverečnom dejstve Zvolen nepoľavil a pridal ďalšie štyri góly. Na Halamov zásah odpovedal Szirányi, no Miškovec vzápätí inkasoval z hokejok Tibenského, McPhersona a konečné skóre stanovil necelú minútu pred koncom duelu Mikúš.

HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék Miškovec 9:2 (2:1, 3:0, 4:1)
Góly: 16. Zuzin (Kubát, McPherson), 20. Thompson (Trotter, Corrin), 22. Zuzin (McPherson, Štrauch), 32. Tibenský (Betker), 36. Zuzin (Švarný, Corrin), 46. Halama (Betker, Švarný), 52. Tibenský (Petran, Marcinek), 55. McPherson (Mráz, J. Mikúš) 60. J. Mikúš (Štrauch) – 15. Láda (P. Kiss, Wehrs), 50. Szirányi (Valchař, P. Kiss). Rozhodovali: D. Konc st., Müllner – Krajčík, Gegáň, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, 1460 divákov.

HKM Zvolen: Tomek – Stephenson, Betker, Kurali, Corrin, Švarný, Kubát, Petran – J. Mikúš, Trotter, Halama – Kelemen, B. Mráz, Thompson – Štrauch, McPherson, Zuzin – Kolenič, Tibenský, Marcinek – S. Petráš
Miškovec: Rajna (52. Adorján) – D. Kiss, Ross, Vandane, Göz, Wehrs, Szirányi – Beach, Galanisz, Rodman – Valchař, Vas, Beauviller – Harrison, Láda, Ritó – P. Kiss, Farkas

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolen: „Chcem poďakovať chalanom za výborný výkon. Dnes nám tam padali góly. Hrali sme to, čo sme si povedali. Mali sme slabší začiatok, ale potom sme sa rozbehli. To, čo sme si povedali v kabíne, tak chalani na ľade aj dodržiavali. Začali veriť tomu systému, na ktorom pracujeme, preto sme v posledných zápasoch úspešní.“

Peter Zuzin, zvolenský útočník, zaknihoval hetrik: „Tie góly prišli samé, vytvorili mi na ne príležitosť moji spoluhráči. Chutia mi v tomto drese tak isto ako my chutili aj v Detve. Som rád, že mi to tam napadalo v prvom zápase po návrate v domácom drese. Veľmi sa teším z gólov, pretože som mal pred duelom zhon. Verím, že ešte pomôžem tomuto mužstvu aj ďalšími gólmi a mojou hrou.“

Glen Hanlon, tréner Miškovca: „Ja dnes nemám veľmi čo povedať. Zvolen vyhral zaslúžene 9:2, my sme hrali veľmi zle. Gratulujem domácim k trom bodom, dnes boli lepší vo všetkých častiach hry ako aj v herných činnostiach."

Slovan stiahol náskok lídra

Slovan Bratislava zvíťazil v Nitre 4:1. V úvodnej tretine si domáci vedeli vypracovať tlak, ale v zakončení stroskotali na Habalovi. Blackwater nastrelil hornú žŕdku a Buček v úniku neuspel.

Naopak, hostia vyťažili z minima maximum, keď skórovali až dvakrát. Najskôr v 15. minúte usmernil puk do brány Urbánek a o minútu sa po vyšachovaní obrany presadil Zigo.

Druhá tretina bola v úvode opatrnejšia, no od druhej polovice boli aktívnejší domáci. Strelcov Nitry opäť privádzal do zúfalstva Habal, ktorého čaro dokázal prelomiť až v predposlednej minúte Scheidl. Pred záverečnou tretinou to bol dôležitý moment pre Nitru.

V 46. minúte mal na hokejke vyrovnanie Minárik, ktorého pekne našiel McNally, ale Habal sa stihol presunúť. V 54. minúte bol v dobrej pozícii Yellow Horn, ale akciu prekombinoval a Blackwatera vychytal Habal.

Vzápätí vystrelil nenápadnú strelu Demo a Nagy kapituloval – 1:3. Definitívu zápasu dal v 57. minúte strelou od modrej čiary Štajnoch. Slovan dal Nitre v zápase lekciu z efektivity.

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Góly: 39. Scheidl (Morrison) – 15. Urbánek (St. Pierre, Basaraba), 16. Zigo (Abdul, Pance), 55. Demo (Štajnoch, Kytnár), 57. Štajnoch (Pance, Viedenský). Rozhodovali: Kalina, Korba – Bogdaň, Orolin, vylúčení: 4:7, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 3386 divákov

Nitra: Nagy – Mezei, Kubka, Morrison, McNally, A. Sloboda, M. Versteeg, Pupák – Buček, Šiška, Hrušík – Blackwater, Yellow Horn, Scheidl – Čaládi, Kollár, Lušňák – Fominych, Minárik, Csányi – Škvarek
Slovan: Habal – Sersen, Bačík, Hudec, Štajnoch, Kučný, Šedivý, Demo – Abdul, Zigo, Pance – Bondra, St. Pierre, Basaraba – Viedenský, Kytnár, Žitný – Sloboda, Urbánek, Petráš

Hlasy po zápase

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: „Musím pogratulovať Slovanu k víťazstvu. Hostia nás vyškolili z efektivity premieňania šancí. My sme mali prvú aj druhú tretinu viac z hry, ale nejak sme sa nevedeli presadiť. Ďalším rozdielom bolo využívanie presiloviek, ktoré nám vôbec nejdú a na tom musíme popracovať.“

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: „Videli sme kvalitný a zaujímavý zápas. Vypracovali sme si dvojgólový náskok v prvej tretine. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak oslabovkami. Nitra mala obrovské množstvo šancí, kedy nás podržal brankár Habal, ktorý podal výborný výkon, samozrejme, aj obrana. V tretej tretine sme to už udržali, keď sme trpezlivo čakali na súpera a navyše sme pridali aj góly. Musím pochváliť tím za zodpovedný výkon.“

Obrat Popradu

Poprad otočil skóre a zvíťazil na ľade MAC Újbuda 3:2. V drese hostí debutoval Martin Réway.

Domácim vyšiel vstup do zápasu. Už v 29. sekunde sa ujali vedenia po strele Strecha, ktorý prekvapil Kristína prízemnou strelou. Hráčov MAC gól nakopol a počas presilovky pritlačili súpera. V 8. minúte zvýšil náskok Sofron, keď prešiel od mantinelu medzi kruhy a šikovnou strelou pomedzi betóny prekonal popradského brankára – 2:0.

Až potom sa Popradčania zobudili, dobrú šancu mal Matej Paločko, no zblízka bekhendom trafil iba Bernardov betón. „Kamzíkom“ sa podarilo znížiť v 12. min, keď využil presilovku Lapšanský.

Ten istý hráč sa mohol v druhej tretine postarať o vyrovnanie, keď sa dostal do samostatného úniku, no bol pri ňom faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie pre Poprad. Lapšanský rozhýbal Bernarda, no ten vytasil betón pri blafákovom pokuse útočníka hostí.

V polovici stretnutia Stretch posunul do jazdy puk Sofronovi, ktorý sa individuálne prepracoval až pred bránku, ale Kristín jeho výpad zastavil. Popradčania boli v týchto minútach aktívnejší, po prihrávke Mateja Paločka mal dobrú šancu Réway, no trafil iba plexisklo.

Hostia v treťom dejstve vygradovali svoj tlak. V 41. minúte ešte Matúš Paločko strelou z prvej namieril iba do betónu Bernarda, no o tri minúty neskôr sa už presadil Dalhuisen – 2:2. V 49. min dokonal obrat Mercier, ktorý po prihrávke P. Svitanu dokázal z uhla presne zakončiť a poslal Poprad do vedenia.

„Kamzíci“ boli v týchto chvíľach na nezastavenie, do brejkov vyrážali aj vo vlastnom oslabení, ako ukázali v 51. min, keď po rýchlom prečíslení Brejčák vo veľkej šanci netrafil bránku.

O záverečný tlak pripravil domácich Terbócs, ktorý v 58. min putoval na trestnú lavicu po faule na Réwaya. Po jeho návrate na ľad to skúsil MAC v šestici, na vyrovnanie im už ale nezostal čas.

MAC Újbuda – HK Poprad 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
Góly: 1. Strech (Klempa), 8. Sofron (Klempa, Strech) – 12. Lapšanský (Matúš Paločko), 44. Dalhuizen (Larkin), 49. Mercier (P. Svitana, Zagrapan). Rozhodovali: Tvrdoň, Snášel – Kacej, Rojík, vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 965 divákov.

MAC Újbuda: Bernard – Macaulay, Garát, Bugár, Carlisle, Orbán, Pozsgai, Szücs – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Strech, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Lakatos, Nagy, Loczi
HK Poprad: Kristín – Kozák, Brejčák, Dalhuisen, Larkin, Ulrych, Erving, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Králik – Kundrik, Réway, Lapšanský – Mercier, Bjalončík, Matúš Paločko – Ri. Huna, Ró. Huna, Matej Paločko – R. Svitana

Drámu rozhodol Obdržálek

Nové Zámky vyhrali nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 po predĺžení. Súboj začali o niečo aktívnejšie domáci Novozámčania. Do prvej vážnejšej šance sa dostali práve oni, keď Obdržálek nepremenil svoj bekhend zblízka po tom, ako ho spoza brány našiel Jurík.

Úvodná desaťminútovka patrila herne domácemu tímu, ktorý svoju prevahu potvrdil aj gólovo. V 10. minúte sa vyrútila z obranného pásma trojica Novozámčanov, Mikula našiel z ľavého krídla Ondruška, ktorého švih michalovský brankár neudržal.

Napriek tomu, že boli domáci lepším tímom, podarilo sa Michalovčanom ešte do prestávky vyrovnať. Strelou z pravého kruhu uspel Kolba.

Do druhého dejstva nastúpili aktívne už aj hostia, ale domáci brankár Nechvátal bol pozorný. Sympatickú akciu predviedla aj druhá novozámocká formácia, no k ideálnemu zakončeniu sa nedostal ani jeden z jej členov.

V 28. minúte získali Michalovčania výhodu presilovky, ktorú aj zužitkovali. Z ľavého kruhu vyslal Spilar krížnu prihrávku cez útočnú tretinu na Mesikämmena a ten príklepom prestrelil domáceho gólmana. Blízko k vyrovnaniu bol Andrisík ale jeho strela mierila tesne vedľa vzdialenejšej žrde.

Závar pred michalovskou bránou spôsobila aj štvrtá formácia Zámčanov, výsledkom však bolo iba vylúčenie domáceho Bajteka. Domáci napodobnili súpera a v závere tretiny sa im podarilo vyrovnať. Ordzovenského príklep sa odrazil od zadného mantinelu, puk sa dostal k Juríkovi a ten ho pohotovo upratal do siete.

V úvode tretej tretiny si Zámky zahrali presilovku. Nebezpečne pálil spoza hráča Stupka ale Trenčan v bráne hostí bol pozorný. Oba tímy sa tlačili do útoku, bolo to však bez vyložených streleckých príležitostí. Prišla 52. minúta a domáci išli druhýkrát v zápase do vedenia.

Peknú kombináciu s Juríkom a Obdržálkom zakončil gólovo Bajtek, keď sa natlačil pred brankára a zasunul puk za jeho chrbát. Novozámčanom sa podarilo svoje vedenie zveľadiť vďaka Šillemu, ktorý spoza brány zasunul puk do siete.

Netrvalo dlho a Michalovčania sa opäť dostali na dostrel vďaka Šimunovmu zakončeniu, ktoré zastavila až bránková sieť. Michalovce v závere odvolali brankára a 34 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa im podarilo vyrovnať. K puku sa dostal nekrytý Phillips a z uhla skóroval.

Dva body nakoniec ostali na juhu Slovenska. V predĺžení sa po vhadzovaní dostal k puku Obdržálek a zblízka rozhodol.

HC Mikron Nové Zámky – HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 pp (1:1, 1:1, 2:2 – 1:0)
Góly: 10. Ondrušek (Mikula, Bajtek), 38. Jurík (Ordzovenský, Stupka), 52. Bajtek (Jurík), 55. Šille (Andrisík), 61. Obdržálek (Jurík) – 18. Kolba (Török), 29. Mesikämmen (Spilar, Lalancette), 56. Šimun (Borov), 60. Phillips (Lalancette, Pukka). Rozhodovali: Novák, Rencz, Frimmel, Kis-Király, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 985 divákov

Nové Zámky: Nechvátal – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Magovac, Mikuš, Labrecque – Rogoň, Bajtek, Stupka – Obdržálek, Šille, Jurík – Števuliak, Fábry, Andrisík – Ondrušek, Mikula
Michalovce: Trenčan – Ventelä, Pukka, Kolba, Vorobjev, Mesikämmen, Ťavoda, Hančák – Spilar, Lalancette, Phillips – Mašlonka, Galamboš, Giľák – Török, Linet, Safaralejev – Hvila, Šimun, Borov

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Zápas sa hral v dobrom, vysokom tempe, tímy sa snažili kombinovať, šance boli na oboch stranách. Dali sme gól na 1:0, čo nás trochu povzbudilo. Vzápätí sme sa dvomi zlepenými gólmi súpera dostali pod tlak. Našťastie sa nám po ťažkom ‚pôrode‘ podarilo dať druhý gól. V závere hral súper minútu s jedným hráčom navyše, naši hráči už nestíhali ani vystriedať. Z toho potom pramenili chyby a aj sme dostali gól. Pre nás je veľmi pozitívne, že v predĺžení sme zápas predsa len stiahli na svoju stranu. Tieto dva body nás dúfam povzbudia. Verím, že nám to pomôže psychicky. “

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: „Zápas sa začal vyvíjať podľa našich predstáv, čakali sme, že domáci na nás vybehnú. Aj sa tak stalo. Dobre korčuľovali, napádali nás. S tým sme rátali, že to v takomto tempe nemôžu vydržať. Podarilo sa nám to aj ustáť. Potom sme však inkasovali gól, ale našťastie sme to zvládli otočiť na 2:1. Potom sme dostali gól dve minúty pred koncom tretiny. Myslím, že to bol zlomový moment v zápase. Súper ožil, dostali sme zápas tam, kde sme nechceli. Boli sme na tom zle, našťastie sa nám to aj so šťastím podarilo vyrovnať. Prehrávali sme 2:4 a tak musíme akceptovať aj bod.“

Mikuláš znížil manko

Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš zdolali v stretnutí dvoch tímov z dna tabuľky pred vlastnými fanúšikmi HC 07 WPC Koliba Detva 2:0. Posledný Mikuláš sa po troch prehrách tešil z trojbodového zisku, naopak dvanásta Detva natiahla sériu bez bodu už na päť zápasov.

Prvá tretina veľa hokejového vzruchu nepriniesla. Oba tímy stavali na pozornej defenzíve a čakali na chybu súpera. Strelecky aktívnejší boli domáci, ktorí ohrozovali Petríka najmä počas presiloviek.

V 8. minúte počas početnej výhody Liptákov skončil nahodený puk od modrej čiary za chrbátom brankára Detvy, no rozhodcovia po konzultácii s videorozhodcom gól neuznali.

V druhej časti domáci hráči ešte pridali v aktivite a dočkali sa aj gólového vyjadrenia. V 23. minúte pri vylúčení F. Fekiača pekne zakombinovali a M. Surový presnou strelou z pravého kruhu na vhadzovanie prvýkrát prekonal Petríka.

V 32. min pridal druhý zásah Liptákov Vybiral, ktorý si blafákom vychutnal brankára Detvy. Na konci tretiny sa podarilo rozvlniť sieť aj hosťom po nenápadnej akcii, no rozhodcovia opäť gól neuznali po telefonáte s videorozhodcom.

Detva v tretej časti zvýšila ofenzívne úsilie, no ich akciám chýbala myšlienka a väčšinou sa končili na dobre sformovanej obrane domácich. Tí mohli pridať tretí gól v 45. min, po prihrávke Surového však Michalík osamotený pred súperovou bránou netrafil puk.

V 51. min Petrík zlikvidoval šancu Lištiaka. Až v závere sa hráči Detvy usadili sa v útočnom pásme, Romančík však ich strely bez problémov vykryl. Výraznejší tlak si však hostia nevytvorili a tak odišli z Mikuláša bez streleného gólu.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 WPC Koliba Detva 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 23. M. Surový (Tamáši, Kramár), 32. Vybiral (Oško, Piatka). Rozhodovali: Fridrich, Juhász – Vyšný, Soltész, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 200 divákov.

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Kramár, Smutný, Nemec, Mich. Roman, Mezovský, Droppa, Božoň, Michalčin – M. Surový, Tamáši, Michalík – Oško, Piatka, Vybiral –Haluška, Uhrík, Nechaj – Dlugoš, Lištiak, Nespala
HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík – Andersons, Mart. Chovan, Turan, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík, Gachulinec – Žilka, Klíma, Ščurko – Král, Podešva, Mons – Ľupták, P. Valent, Gašpar – Čacho, V. Fekiač, Čenka


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga