Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dvojciferné prestrelky pre Poprad a Zvolen. Slovan doma vybuchol

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom prvom domácom zápase v tipsportligovej sezóne 2019/20. V utorkovom súboji 3. kola neudržali v tretej tretine náskok 5:3 a prehrali s HC Mikron Nové Zámky prekvapujúco 6:7. V drese hostí sa hetrikom blysol Václav Stupka.

17.09.2019 20:11 , aktualizované: 21:58
Václav Stupka Foto: ,
Václav Stupka strieľa jeden z troch gólov proti Slovanu Bratislava.
debata (1)

Neúspešný domáci návrat Slovana

Pre „belasých“ to bol prvý súťažný zápas na domácom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu po návrate z KHL, kde účinkovali uplynulých sedem sezón. Slovanisti si zaknihovali prvú tohtosezónnu prehru, v prvých dvoch ligových kolách sa predstavili na klziskách súperov – v Košiciach vyhrali 2:1, v Liptovskom Mikuláši 3:1.

Slovan mal výborný vstup do zápasu, už v 5. min. sa ujal vedenia v presilovke, keď Zigo úspešne tečoval strieľanú prihrávku Sersena. Vzápätí mohli zvýšiť náskok opäť Zigo, respektíve Matoušek, ale Kristín výborne zasiahol. V 8. min. ho ale prekonal strelou pomedzi betóny Bondra, ktorý ušiel hosťom v oslabení.

Nové Zámky znížili v 11. min., keď výbornú prihrávku Števuliaka využil Stupka. Hral sa pomerne otvorený hokej, sľubné šance nevyužili Kukumberg a Matoušek, na druhej strane neprekonal Habala zblízka Urban.

V druhej tretine Nové Zámky vyrovnali hru a začali sa viac tlačiť dopredu. V 28. min. po prihrávke Vandasa síce vrátil Zigo „belasým“ dvojgólový náskok, no už necelé tri minúty odpovedal za hostí takisto svojím druhým presným zásahom v zápase Stupka.

V závere tretiny domáci opäť pridali na dôraze a odmenou im bol gól Vandasa, ktorý sa presadil po vyhratom buly Ziga. Vzápätí rozvlnil sieť aj Abdul, ale jeho gól arbitri po konzultácii s videorozhodcom neuznali pre nedovolené bránenie brankárovi hostí.

Nové Zámky cítili šancu na dobrý výsledok, na začiatku tretieho dejstva opäť znížili zásluhou Dlugoša. Obrovskú šancu na vyrovnanie zahodil v 46. min. Stupka, ktorého zázračne vychytal Habal. Slovan na chvíľu opäť zapol, v 48. min. v presilovke dorazil Abdulovu strelu do bránky Puliš – 5:3.

Hostia potom dostali možnosť hrať 42 sekúnd v dvojnásobnej početnej výhode, túto príležitosť však nevyužili. Presadili sa až v presilovke 5 na 4 vďaka Juríkovi. „Belasí“ sa zahrávali s ohňom, iniciatívu prenechali súperovi, ktorý predviedol neskutočný záver.

V 58. minúte vyrovnal po sóle Bečka a o 22 sekúnd neskôr skompletizoval svoj hetrik Stupka – 5:6. Domáci sa nestačili čudovať, tréner Stantien si vybral oddychový čas. Slovan to skúsil v závere v šestici bez brankára, no inkasoval, keď Mikuš gólom do prázdnej bránky zvýšil na 7:5 pre hostí.

Sekundu a pol pred koncom ešte upravil na konečných 6:7 Bondra, na vyrovnanie už nezostal domácim čas.

HC Slovan Bratislava – HC Mikron Nové Zámky 6:7 (2:1, 2:1, 2:5)
Góly: 5. Zigo (Sersen), 8. Bondra, 28. Zigo (Vandas), 37. Vandas (Zigo), 48. Puliš (Abdul, Kytnár), 60. Bondra (Matoušek) – 11. Stupka (Števuliak, Bečka), 31. Stupka (Hain, Vešutkin), 42. Dlugoš (Jurík), 52. Jurík (Urban), 58. Bečka (Hain), 58. Stupka (Drtina), 59. Mikuš. Rozhodovali: Rencz, Stano – Kis-Király, Gegáň, vylúčenia: 7:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 3871 divákov.

Slovan Bratislava: Habal – Štajnoch, Meszároš, Bačík, Sersen, Šedivý, Podlipnik, Hudec – Puliš, Kytnár, Abdul – Vandas, Zigo, Bondra – Miklík, Kukumberg, Matoušek – Žitný, Urbánek, Sloboda
HC Mikron Nové Zámky: Kristín – Drtina, Hain, Dlugoš, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Šmach – Pospíšil, Vešutkin, Stupka – Bajtek, Urban, Jurík – Rogoň, Fábry, Mikula – Andrisík, Bečka, Števuliak

Hlasy trénerov

Roman Stantien, tréner Slovana: „Ťažko sa mi po takomto zápase hovorí. Myslím si, že sme boli lepší tím. Dali sme šesť gólov, no mohli sme streliť aj viac. Naopak súper vyťažil z minima maximum, najmä vďaka našej nedisciplinova­nosti. Hovoríme si stále, že nemôžeme toľko faulovať a predsa sme vylučovaní. To bol hlavný kameň úrazu.“

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: „Hodnotím zápas v pozitívnom tóne. V poslednej tretine sme predviedli nečakaný zvrat, dali sme v nej päť gólov, čo ma veľmi teší. Mužstvo sme pripravovali na víťazstvo. S veľa vecami som nespokojný, ale vzhľadom na ten zvrat nebudem o nich hovoriť. Teší ma naša bojovnosť, nasadenie, túžba po víťazstve. Na Slovane sa nebude často vyhrávať. Je to pre nás veľké povzbudenie do ďalších zápasov.“

Skokan režíroval triumf Košíc

Hokejisti HC Košice zvíťazili doma nad Trenčínom 3:2. Domáci sa do súpera pustili od úvodných minút a do vedenia išli už po 94 sekundách hry, keď nekrytý Repe otvoril skóre – 1:0. V 8. minúte nevyužil sľubnú príležitosť Haščák, na opačnej strane v oslabení nevyrovnal Sádecký, ktorý vystihol rozohrávku domácich.

V pokračujúcej presilovke síce domáci neskórovali, no v ich pokračujúcom tlaku Skokan prečítal skrumáž pred brankárom Valentom a upravil na 2:0. Hostia sa do súvislejšieho tlaku dostali až v 15. minúte počas presilovky.

V nej mal sľubnú príležitosť mladík Chromiak, ale Košarišťana neprekonal. To sa podarilo o dve minúty Valachovi, ktorý dokončil akciu Bartoviča s Radjenovicom – 2:1.

Už po 18 sekundách druhej časti sa Košičania tešili tretíkrát, keď Chovan zakončil pohľadnú spoluprácu s Majdanom – 3:1. Hostia sa často dostávali pod tlak, v 23. minúte však mali aj šťastie, keď Chovan v presilovke netrafil odkrytú bránku. Hostia mali v 26. minúte 66-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a hoci si vytvorili tlak, kontaktný gól nestrelili.

Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej s množstvom zaujímavých situácií. Košický brankár Košarišťan v nej viackrát podržal svoj tím, mohutný aplauz divákov si vyslúžil v 37. minúte, keď zmaril tutovku Lapšanského.

Trenčania sa v tretej tretine snažili o druhý gól. Alderson v 46. minúte Košarišťana neprekonal a jeho tím mal krátko na to 76-sekundovú presilovku piatich proti trom. V nej brankár Košarišťan zmaril nebezpečné pokusy Stacha i Lapšanského a udržal domácim dvojgólový náskok.

V 53. minúte Mikyska vyhral buly pre Lapšanského, ktorého pohotová strela prekvapila domáceho brankára – 3:2. V 56. minúte mohol Belluš vrátiť domácim dvojgólový náskok, pred odkrytou bránkou však trafil iba žŕdku. „Vojaci“ skúsili v 60. minúte aj hru bez brankára, skóre sa však už nezmenilo.

HC Košice – HK Dukla Trenčín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Góly: 2. Repe (Bezúch, Skokan), 10. Skokan (Suja, Slovák), 21. Chovan (Majdan) – 17. Valach (Bartovič, Radjenovic), 53. Lapšanský (Mikyska). Rozhodovali: Orolin, Baluška – Vyšný, Jedlička, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3712 divákov.

HC Košice: Košarišťan – Kuch, Slovák, Čížek, Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko – Majdan, Chovan, Haščák – Klhůfek, Skokan, Bezúch – Rapáč, Bortňák, Belluš – Milý, Suja, Jokeľ
HK Dukla Trenčín: Valent – Bokroš, Štach, Rajnoha, Starosta, Sládok, Kajínek, Stacha – Alderson, Mikyska, Lapšanský – Bartovič, Radjenovic, Valach – Chromiak, Coughler, Sojčík – Sádecký, Švec, Hlinka

Hlasy trénerov

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: „Z našej strany som videl veľa dobrého hokeja. Topánka nás však už nejaký čas tlačí v určitom manažovaní zápasu. Dostávame sa do problémov, keď vedieme o dva góly a zbytočne sa nechávame vylučovať. Dôležité je, že sa postupne vieme poučiť z vecí, ktoré nie sú optimálne.“

Peter Frühauf, asistent trénera HK Dukla Trenčín: „Tešil som sa na stretnutie s mojím bývalým trénerom Petrom Draisaitlom. Môžem povedať, že sme hrdí na chalanov, že na ľade súpera, akým sú Košice, to odbojovali až do konca. Pri priaznivej konštelácii sme možno mohli aj vyrovnať. Čím viac sme sa dostávali do zápasu, tým viac nám súper hrozil protiútokmi a nebezpečnými šancami. V neposlednom rade musím povedať, že ak dvakrát nevyužijete presilovku o dvoch hráčov, tak vás hokej potrestá.“

Detva naďalej bez bodu

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili na ľade HC 07 WPC Koliba Detva po divokej prestrelke 6:5 a zaznamenali druhú výhru v sezóne.

V úvode si vypracovali domáci tlak i šance, no nepremenil ich a vzápätí ich schladil inkasovaný gól. O ten sa postaral v 6. minúte Bonbis, ktorého strela prepadla Šimkovi za chrbát. V 9. minúte mohlo byť 2:0, ale Corrinova strela len opečiatkovala žŕdku.

Následne sa nepresadil ani Kelemen a tak v 14. minúte už udreli aj domáci. Na 1:1 vyrovnal Čacho. Záver úvodnej tretiny však patril opäť hosťom. V krátkom slede išli na trestnú Gachulinec a Gašpar a presilovku o dvoch hráčov využil Špirko – 1:2.

Tlak Zvolena pokračoval aj po prestávke. So šancami Chlepčoka, Bonisa a Romana si Šimko ešte poradil, ale v 29. minúte už nestačil na strelu McPhersona pri avizovanom vylúčení. Neprešli ani dve minúty a hostia viedli už 4:1, presadil sa Kelemen.

Detva však nezložila zbrane a v druhej časti druhej tretiny dokázala dvakrát skórovať. Najprv znížil Sýkora a po ňom sa pri presilovke presadil aj Fekiač a znížil na 3:4. Záver sa však opäť vydaril viac Zvolenčanom, keď Kelemen našiel krížnou prihrávkou Hansena – 3:5.

Divoká prestrelka pokračovala aj v treťom dejstve. Tentoraz ho začali lepšie domáci hráči a už po troch minútach znížili opäť na rozdiel jediného gólu. Po Zuzinovi sa navyše v 47. minúte pridal aj Gachulinec a zrazu sa išlo od nuly. Detva mohla aj otočiť, no v 52. minúte nevyužila presilovku a o štyri neskôr udreli opäť hostia. Blafákom sa presadil Bonis – 5:6.

HC 07 WPC Koliba Detva – HKM Zvolen 5:6 (1:2, 2:3, 2:1)
Góly: 14. Čacho, 34. Sýkora (Valent), 37. Fekiač (Andersons, Sýkora), 44. Zuzin (Ščurko, Mar. Chovan), 47. Gachulinec (Král, Čacho) – 6. Bonis (Trotter, Švarný), 17. Špriko (Preisinger, Trotter), 29. McPherson (Trotter, Bonis), 31. Kelemen (Corrin, Špirko), 39. Hansen (Kelemen, Špirko), 56. Bonis (McPherson). Rozhodovali: Lokšík, Valach – Frimmel, Jurčiak, vylúčení na 2 min: 2:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 776 divákov.

HC 07 WPC Koliba Detva: Šimko – Mar. Chovan, Golian, Andersons, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Kuklev, Pač – Zuzin, P. Valent, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Sykora – Král, Gašpar, Ľupták – Török, Čacho, Čenka
HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Lowney, Corrin, Roman, Maier, Drgoň, Fatul – B. Mráz, Špirko, Hansen – Bonis, Trotter, McPherson – Kelemen, M. Halama, Preisinger – Handlovský, S. Petráš, Chlepčok – Kolenič

Liptovský Mikuláš na dne tabuľky

Hokejisti Nitry deklasovali na domácom ľade Liptovský Mikuláš 6:0. Úvodná tretina nebola pre oko fanúšika príliš záživná. Hra nemala potrebný spád a bola často rozkúskovaná.

Do 16. minúty nevideli diváci žiadny rušný moment. To zmenil až Lušňák, ktorý predviedol peknú akciu, ale Zalivin jeho bekhendový zámer lapačkou prečítal. O pár sekúnd už ruský gólman nezareagoval na dorážku Kollára – 1:0.

Druhá tretina bola zaujímavejšia. Lepším tímom boli domáci, najmä v druhej polovici tretiny. V 24. minúte chyboval na útočnej modrej čiare Stehlík a unikajúce duo Scheidl – Kerbashian ponúknutú šancu využilo. Posledný menovaný zvýšil na 2:0.

Jedinú vážnejšiu šancu Liptákov mal v 28. minúte Cebák, ale nastrelil len tyčku. V 35. minúte sa ocitol v úniku Minárik, no puk mu skĺzol z čepele. O minútu neskôr predviedol svoju šikovnosť Fominych, avšak jeho zakončenie vyrážačkou zneškodnil Zalivin. Hosťujúcemu brankárovi pomohla v druhom dejstve aj žŕdka po nepríjemnej strele Versteega.

V 47. minúte poslal skvelú prihrávku cez celé klzisko iba 15-ročný Šimon Nemec. Faulovaný Fominych ešte nedokázal skórovať, ale dorážajúci Šimun už bol na správnom mieste – 3:0. Pre nitrianskeho “benjamínka” to bol prvý bod medzi seniormi. Už o 22 sekúnd bolo 4:0 po dorážke z hokejky Lušňáka.

Do brány hostí sa postavil Bátory. Ani on však neobišiel bez inkasovaného gólu. V 54. minúte ho delovkou prepálil Rais – 5:0 a na konečných 6:0 uzavrel druhým gólom v zápase Kollár.

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Góly: 16. Kollár (Šimun, Mezei), 24. Kerbashian (Scheidl), 47. Šimun (Fominych, Š. Nemec), 48. Lušňák (Kollár, Rais), 54. Rais (Fominych), 60. Kollár Rozhodovali: Snášel, Nagy (Maď.) – Šoltés, Soltesz (Maď.), vylúčení: 7:6, navyše: Lištiak (Liptovský Mikuláš) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1886 divákov

Nitra: Hanuljak – Mezei, Rais, Š. Nemec, Olsen, A. Sloboda, M. Versteeg, Korím – Lušňák, Kollár, Rác – Scheidl, Kerbashian, Gabrielle – Šimun, Fetkovič, Fominych – Čaládi, Minárik, Hrušík – Pätoprstý
Liptovský Mikuláš: Zalivin (48. Bátory) – Burzík, Petran, Cebák, Smutný, J. Nemec, Stehlík, Droppa, Mezovský – Kriška, Róbert Huna, Richard Huna – Rudolf Huna, Piatka, J. Sukeľ – Nechaj, Ozolinš, Vybíral – Michalík, Uhrík, Lištiak

Hlasy trénerov

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Zápas sa rozbiehal pre nás pomaly gólovo, ale Mikuláš sme dostávali pod tlak. Rozhodli naše dobre ubránené presilovky. Po treťom góle to z hráčov opadlo, uvoľnili sa a začali byť ešte živší. Následkom toho boli ďalšie tri góly. Išli sme si postupnými krokmi za víťazstvom. “

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: „Pre nás je to krutý výsledok. Do stavu 0:2 sme sa snažili streliť kontaktný gól, nevyšlo nám to. Tretím gólom mužstvo upadlo, neviem prečo. Prepadávali sme. Nitra dala prvý gól šťastný, keď mladý Kollár trafil puk vo vzduchu. Na druhej strane sme zahrali zle presilovku. Od stavu 3:0 bolo na ľade jedno mužstvo. Trochu ma mrzí, že hráči takto reagujú na výsledok. Zatiaľ nám vonku chýba srdce a nasadenie.“

Prvé body pre Poprad

Hokejisti HK Poprad zvíťazili doma nad MAC Újbuda 6:5 po predĺžení. Poprad po dvoch prehrách začal duel s tímom z hlavného mesta Maďarska zostra. Už v čase 1:01 sa ukážkovo trafil Takáč a Poprad šiel do vedenia.

V ďalšom priebehu prvej tretiny mali opticky navrch hostia. Často krúžili okolo brány Tomáša Vošvrdu, do zakončenia sa ale dostávali iba sporadicky. Druhý gól pridali domáci v 12. minúte počas presilovej hry. Bekhendom sa na druhý raz dorážkou presadil Matúš Paločko.

Skóre sa mohlo meniť hneď po návrate z prvej prestávky. Najprv počas presilovej hry MAC neskóroval po ideálnom odraze puku od Vošvrdu obranca Carlisle. Po návrate Lukáša Kozáka na ľad z trestnej lavice sa dostal do úniku Bjalončik, ale Halász si s jeho koncovkou poradil.

Hostia sa gólu dočkali v 33. minúte. Počas presilovky „kamzíkov“ zle rozohral Zagrapan a jeho chybu potrestal vo vlastnom oslabení Terbócs. V druhej polovici tretiny mali domáci k dispozícii dlhú 81 sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Tú ale zahrali tragicky.

Krátko po tom, čo hostia už hrali v pätici, sa dorážkou vlastnej strely presadil Bjalončík – 3:1. O chvíľu neskôr zvýšil na rozdiel troch gólov Zagrapan. Jeho zásah však po konzultácii s videorozhodcom neplatil pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.

Štvrtého gólu sa Popradčania dočkali krátko pred druhou pauzou. Bjalončíkovu strelu šikovne tečoval Matúš Paločko.

Hráči Budapešti spustili v tretej tretine útočný uragán. Pred popradskou bránkou to horelo. Druhým gól MAC vyškriabal z bránkovej čiary golfovým úderom Kramár. Keď sa zdalo, že hostia svoje najväčšie šance na skórovanie zahodili, prišla presilová hra a v nej jeden z najbizarnejších gólov aktuálnej sezóny.

Po buly smeroval puk na osamoteného Vošvrdu, ktorý sa ho snažil vyhodiť z pásmu. Puk však nemal úplne pod kontrolou a pomedzi jeho nohy prešiel do siete – 4:2. Vzápätí hrali Maďari ďalšiu presilovú hru a v nej sa parádne trafil Chris Bodó.

Pokoj na hokejky Popradu mohol priniesť Takáč, ale prestrelil prázdnu bránku Halásza. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby udreli hostia opäť vo vlastnom oslabení. Efektívny blafák predviedol po Klepovej akcii McNally. Rovnovážny stav netrval dlho.

V početnej výhode sa individuálne presadil Takáč – 5:4. O pár sekúnd neskôr mohol v oslabení Takáč skompletovať po úniku hetrik. Halász ale vytiahol kľúčový zákrok. Platilo ale nedáš dostaneš. Pri signalizovanom vylúčení domácich sa presadil Sofron.

Rozhodnutie mal na hokeje pri presilovke hostí Svitana. Svoje sólo ale na dvakrát nepremenil. V Poprade sa preto predlžovalo.

Domácu lavičku po 60 minútach hry zasypal mohutný piskot a bučanie riedko zaplnených tribún. V predĺžení v nájazde 2 na 1 trafil odkrytú časť bránky Karterud a Poprad tak získal prvé víťazstvo v sezóne.

HK Poprad – MAC Újbuda 6:5 pp (2:0, 1:1, 2:4 – 1:0)
Góly: 2. Takáč (Leclerc), 12. Matúš Paločko (Takáč, Erving), 38. Bjalončík (Matej Paločko, Kramár), 40. Matúš Paločko (Bjalončík, Matej Paločko), 56. Takáč (Ulrych, Zagrapan), 61. Karterud (Svitana, Kozák) – 33. Terbócs (Majoross), 43. Blake Orbán, 46. Bodó (Macaulay), 56. McNally (Klempa, Pitt), 58. Sofron (McNally). Rozhodovali: Kalina, Štefik – Beniač, Durmis, vylúčení: 7:6, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:2

Poprad: Vošvrda – Kozák, Fabian, Erving, Ulrych, Kramár, Ťavoda, Romaňák – Karterud, Paukovček, P. Svitana – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Štrauch, Mlynarovič, Kundrík – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko
Újbuda: Halász – Macaulay, Pozsgai, Carlisle, McNally, Bl. Orbán, Garát, Kreisz, Fejes – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, Brance Orbán – Sofron, Stretch, K. Nagy – Szigeti, Majoross, Schlekmann

Hlasy trénerov

Pavel Paukovček, asistent trénera Popradu: „My sme do dnešného zápasu vstúpili veľmi dobre, po druhej tretine sme vyhrávali 4:1. Škoda tretej tretiny, keď sme sa báli o výsledok. Zlomom bol druhý gól, potom súper dával góly v presilovkách a vyburcovalo ho to k dobrému výkonu. Pozitívom je, že sme vyhrali v predĺžení a že sa posunieme v tabuľke vyššie. Musíme ešte odstraňovať niektoré veci, ďakujem chalanom, že to nevzdali.“

Gergely Majoross, tréner MAC Budapešť: „Myslím si, že to bol najšialenejší zápas, aký som kedy zažil. Góly v presilovkách, oslabeniach, vedenie domáceho tímu o tri góly a nakoniec predĺženie. Bolo to ako na kolotoči. Mali sme zlý štart. Boli sme pripravení hrať fyzicky, ale mentálne to bolo zlé. Dali sme domácemu tímu výhody. Som veľmi rád za jeden bod, ale mohlo ich byť viac.“

Prvá strata pre nováčika

Hokejisti DVTK Jégesmedvék Miškovec zvíťazili na domácom ľade nad nováčikom súťaže HK Dukla Ingema Michalovce 4:1 a pripísali si do tabuľky ďalší triumf.

Lepší štart do zápasu mali domáci hokejisti. Po niekoľkých náznakoch šancí prišla 5. minúta a s ňou aj úvodný gól. Postaral sa oň Vandane, keď jeho nahodenie za pomoci Vasovho clonenia skončil za chrbtom Trenčana – 1:0.

V ďalších minútach sa hralo najmä v strednom pásme a vyložených šancí bolo pomenej. V závere tretiny si však oba tímy zahrali presilovky a oba ich dokázali aj využiť. Najprv zvýšil Vandane na 2:0, no v 20. minúte znížil Juusela.

Domáci hráči si poistili víťazstvo pri ďalšej presilovke v 29. minúte, keď dal hrdina zápasu Davis Vandane svoj tretí gól a skompletizoval tak hetrik. Naopak, Michalovčania svoje ďalšie početné výhody nedokázali premeniť, i keď šancí si vypracovali niekoľko. Dobrým výkonom k tomu prispel brankár Miškovca Rajna.

Hráči DVTK dokázali dobre odolávať snahe hostí vypracovať si súvislejší tlak a snažili sa ich držať ďaleko od brankára Rajnu. V závere využili ešte ďalšiu presilovku zásluhou Reszegha a nakoniec triumfovali 4:1.

DVTK Jégesmedvék Miškovec – HK Dukla Ingema Michalovce 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 5. Vandane (Vas), 17. Vandane (Vas, Beauvilier), 29. Vandane (Vas, Reszegh), 59. Részegh (Dudás, Vas) – 20. Juusela (Dalhuisen, Mašlonka). Rozhodovali: Goga, Fridrich – Bogdaň, Ordzovenský, vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Galanisz 10 min za seknutie – Kolba 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 895 divákov.

DVTK Jégesmedvék Miškovec: Rajna – Dudás, Ross, Vandane, Göz, Szirányi, Kiss, Farkas, Láda – Beach, Tousignant, Rodman – Magosi, Vas, Beauviller – Harrison, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Reszegh, Ritó
HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjev, Kolba, Bdžoch, Zekucia – Mašlonka, Lalancette, Juusela – Hričina, Galamboš, Hvila – Giľák, Linet, Safaralejev – Hamráček, Toma, Chalupa – Borov


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga