Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vypadnutie veľmi bolí, vraví Mráz

Na jednej strane ľadu radostný krik, na druhej smutné tváre plné sklamania.

30.03.2017 18:00
Bruno Mráz, hkm zvolen Foto: ,
Bruno Mráz.
debata

V hokeji je len málo smutnejších momentov, ako vypadnutie vo štvrťfinále play off v rozhodujúcom siedmom zápase. Zvolenčania sa v herne i emocionálne najpríťažlivejšej sérii nakoniec museli skloniť pred Žilinou a odprevadiť ju medzi štvoricu semifinalistov.

Hokejisti spod Pustého hradu vstúpili do stretnutia (už po šiesty raz) úvodným gólom. Vedenie 1:0 a neskôr aj 2:1 však neudržali. V záverečnej tretine už nenašli odpoveď na tretí gól v Barošovej sieti a so sezónou sa lúčia šiestou priečkou.

„Prvý gól nás povzbudil, radosť však skazilo nešťastné vyrovnanie súpera. Je veľmi smutné, keď si dáte v siedmom zápase vlastný gól dve sekundy pred koncom tretiny,“ pripomenul vyrovnanie na 1:1 útočník Zvolena Bruno Mráz. „Znovu sme sa dostali do vedenia, ale nepoučili sa. Stratili sme náskok aj druhý raz a keď Žilina skórovala po tretí raz, nedokázali sme naň zareagovať a prehrali sme.“

Viac ako štyritisíc žilinských divákov hnalo domácich za vytúženým štvrtým víťazným krokom. Podľa Mráza atmosféra domácim pomohla. Najväčší problém však bol v prehajdákanom zvolenskom vedení, ktoré rozhodlo nielen o osude siedmeho zápasu, ale aj celej série.

„Chýbali nám viacerí kľúčoví hráči – Majdan, Klhůfek či Puliš – a to boli citeľné straty. Netreba sa však vyhovárať na zranenia. V play off by sa nemalo stať, aby ste pustili zápas pri vedení o dva góly. Dokázali sme si ho ustrážiť iba v šiestom stretnutí a to je veľmi málo. Mali sme z toho vyťažiť postup cez Žilinu. Namiesto toho sme kvalitnému a organizovanému súperovi poskytli možnosť dostať sa do semifinále,“ smútil 23-ročný útočník.

Odchovanca Slovana Bratislava teraz čaká dovolenka, na ktorej si bude môcť doliečiť drobné šrámy. Pochopiteľne by oddych s radosťou vymenil za boj o titul.

„Veľmi to bolí. Boli sme skvelá partia a vedeli sme, že sa už nikdy nemusíme stretnúť v takejto zostave. Sklamanie z vypadnutia v siedmom zápase je obrovské. Chceli sme postúpiť ďalej, Zvolen vždy patril medzi najlepšie tímy v lige. Minulosť však nezaručuje úspech v prítomnosti. Stačí sa pozrieť na Košice, ktoré sa do semifinále nedostali po šestnástich rokoch,“ dodal Mráz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bruno Mráz