Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypadnutie veľmi bolí, vraví Mráz

Na jednej strane ľadu radostný krik, na druhej smutné tváre plné sklamania.

30.03.2017 18:00
Bruno Mráz, hkm zvolen Foto: ,
Bruno Mráz.
debata

V hokeji je len málo smutnejších momentov, ako vypadnutie vo štvrťfinále play off v rozhodujúcom siedmom zápase. Zvolenčania sa v herne i emocionálne najpríťažlivejšej sérii nakoniec museli skloniť pred Žilinou a odprevadiť ju medzi štvoricu semifinalistov.

Hokejisti spod Pustého hradu vstúpili do stretnutia (už po šiesty raz) úvodným gólom. Vedenie 1:0 a neskôr aj 2:1 však neudržali. V záverečnej tretine už nenašli odpoveď na tretí gól v Barošovej sieti a so sezónou sa lúčia šiestou priečkou.

„Prvý gól nás povzbudil, radosť však skazilo nešťastné vyrovnanie súpera. Je veľmi smutné, keď si dáte v siedmom zápase vlastný gól dve sekundy pred koncom tretiny,“ pripomenul vyrovnanie na 1:1 útočník Zvolena Bruno Mráz. „Znovu sme sa dostali do vedenia, ale nepoučili sa. Stratili sme náskok aj druhý raz a keď Žilina skórovala po tretí raz, nedokázali sme naň zareagovať a prehrali sme.“

Viac ako štyritisíc žilinských divákov hnalo domácich za vytúženým štvrtým víťazným krokom. Podľa Mráza atmosféra domácim pomohla. Najväčší problém však bol v prehajdákanom zvolenskom vedení, ktoré rozhodlo nielen o osude siedmeho zápasu, ale aj celej série.

„Chýbali nám viacerí kľúčoví hráči – Majdan, Klhůfek či Puliš – a to boli citeľné straty. Netreba sa však vyhovárať na zranenia. V play off by sa nemalo stať, aby ste pustili zápas pri vedení o dva góly. Dokázali sme si ho ustrážiť iba v šiestom stretnutí a to je veľmi málo. Mali sme z toho vyťažiť postup cez Žilinu. Namiesto toho sme kvalitnému a organizovanému súperovi poskytli možnosť dostať sa do semifinále,“ smútil 23-ročný útočník.

Odchovanca Slovana Bratislava teraz čaká dovolenka, na ktorej si bude môcť doliečiť drobné šrámy. Pochopiteľne by oddych s radosťou vymenil za boj o titul.

„Veľmi to bolí. Boli sme skvelá partia a vedeli sme, že sa už nikdy nemusíme stretnúť v takejto zostave. Sklamanie z vypadnutia v siedmom zápase je obrovské. Chceli sme postúpiť ďalej, Zvolen vždy patril medzi najlepšie tímy v lige. Minulosť však nezaručuje úspech v prítomnosti. Stačí sa pozrieť na Košice, ktoré sa do semifinále nedostali po šestnástich rokoch,“ dodal Mráz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bruno Mráz