Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Siedmy zápas nemá favorita, vraví Novák

Zástupcovia oboch mužstiev pred začiatkom série tvrdili, že ju rozhodnú skôr, ako dôjde k siedmemu zápasu.

29.03.2017 12:00
Zvolen, Žilina, Hokej, ilustračná foto,... Foto: ,
Momentka zo stretnutia medzi Zvolenom a Žilinou.
debata

Zvolen so Žilinou predvádzajú veľmi pekné hokejové divadlo. Nechýbajú góly, výmeny názorov či pästné vybavovanie si účtov. Séria sa po utorkovom víťazstve Zvolena 3:2 po predĺžení rozhodne v stredu – od 18.00 v Žiline.

„V utorok som už od rána všetkým dookola hovoril, že vyhráme a vrátime sa do Žiliny. Cítil som z nášho tímu energiu. Veril som, že sa ukáže naše odvážne srdce. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia. To nás v tejto sérii straší, už sme ho niekoľkokrát stratili. Zrazu sme upustili od taktiky a Žilina vyrovnala. Hovoril som si, že je to akési prekliatie. Neprestali sme veriť a našťastie sme ho zlomili,“ vraví obranca Zvolena Michal Novák.

Hráči spod Pustého hradu sa musia vysporiadať s absenciami viacerých kľúčových postáv. V zostave chýbajú Majdan, Klhůfek i Puliš. Ich miesto zaujali mladíci, ktorí si podľa Nováka svoje miesto zastali.

„Veľmi si takéto víťazstvo cením, lebo sme ho vybojovali s veľkým nasadením. Sme vo väčšej psychickej pohode, lebo ideme do rozhodujúceho súboja vo víťaznej nálade. Verím, že to bude naša výhoda. Hral som v kariére niekoľko siedmych zápasov a viem, že v ňom neexistuje favorit. Rozhodujú ho individuality a chyby. Máloktorí hokejisti totiž vedia hrať pod ťažobou toho, že ich sezóna sa môže razom skončiť,“ zamýšľa sa Novák.

Kým vo Zvolene sa radujú z vyrovnania série, Žilina smúti za nevyužitým mečbalom. Pred domácou kulisou to však môže napraviť. Útočník Radim Hruška verí, že sa to Považanom podarí.

„Znova sme nezačali dobre a to nás stálo veľa síl. Síce sme dokázali vyrovnať, ale koniec bol pre nás nešťastný. Sme sklamaní, pretože sme to chceli ukončiť. Na druhej strane sme si v šatni povedali, že sa nemôžeme tváriť ako po prehre. Nič sa neskončilo, rozhodne siedmy zápas.Všetko si to rozoberieme, zregenerujeme a dáme do toho všetko. Musíme to doma zvládnuť,“ cituje Hrušku hokej.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga