Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handlovský: Posledný krok je najťažší. Sme pripravení

Štvrťfinálová séria medzi Žilinou a Zvolenom je zatiaľ ozdobou play off hokejovej Tipsport Ligy. Považania zvládli sobotňajší domáci duel na výbornú. Po víťazstve 5:1 sa ujali vedenia v sérii 3:2 a do Zvolena pocestujú s mečbalom.

27.03.2017 09:12
LukṚ Handlovský Foto: ,
LukṚ Handlovský.
debata

"Každý, kto vyhral tri zápasy v jednej sérii play off, by ju chcel ukončiť čo najskôr,” vraví útočník Žiliny Lukáš Handlovský (30) pred dnešným šiestym duelom (od 18.00).

Ako hodnotíte ostatné víťazstvo nad Zvolenom?
Myslím si, že tento zápas bol z našej strany lepší ako tie predošlé. Hrali sme lepšie najmä preto, že sme dokázali otvoriť skóre stretnutia. Konečne sa nám to podarilo, v predošlých štyroch dueloch vždy dal prvý gól Zvolen.

Zmenil sa štýl vašej hry, keď ste sa ujali vedenia?
Bol to ďaleko zodpovednejší štart do zápasu ako predtým. Nemuseli sme doťahovať súperovo manko a prispôsobovať sa jeho štýlu hry. Pred stretnutím sme si povedali, že musíme dať prvý gól, postrážiť si vedenie a potom ho udržať čo najdlhšie. Podarilo sa nám to až do záverečnej sirény.

Výsledok 5:1 nasvedčuje, že ste boli podstatne lepším mužstvom. Bolo tomu tak?
Myslím si, že áno. Mali sme prevahu a dokázali sme zužitkovať naše šance. Skoro k ničomu sme ich nepustili. Síce sme inkasovali kontaktný gól na 2:1, ale v závere druhej tretiny sme znovu odskočili na dva góly. Potom sme už kontrolovali hru. Prvý gól nás upokojil, nebola to taká divočina ako predtým.

Divočina? Máte na mysli gólové hody, ktoré so Zvolenom zatiaľ predvádzate?
V predošlých štyroch zápasoch sa lietalo hore-dole, lebo sme museli vyrovnať zakaždým dvojgólové manko Zvolena. Chceli sme sa tomu vyhnúť, pretože dvakrát sa nám stratu na súpera nepodarilo zmazať. V play off sa nestáva často, aby v každom zápase série padlo toľko gólov.

Čím to podľa vás je?
Myslím si, že to môže byť viacerými individuálnymi chybami, ktoré robíme my aj Zvolenčania. Množstvo gólov padlo, i keď nemuselo.

Ste blízko k postupu do semifinále. Podarí sa vám ho dosiahnuť už vo Zvolene?
Každý, kto vyhral tri zápasy v jednej sérii play off, by ju chcel ukončiť čo najskôr. Posledný krok však býva najťažší. Sme pripravení urobiť ho na súperovom ľade. Nebude to však vôbec jednoduché.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Handlovský