Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taká šanca sa už nemusí opakovať, vedia v Martine

Prvý mečbal nevyužili, ale stále sú v lepšej východiskovej pozícii. Hokejisti Martina vedú v sérii s Košicami 3:2 na zápasy a v pondelkovom šiestom stretnutí, začína sa o 18.00, majú výhodu domáceho prostredia.

27.03.2017 07:58
Košice, Martin Foto: ,
Momentka zo zápasu Košice - Martin.
debata

Vyššia hráčska kvalita i skúsenosti stále favorizujú Košičanov, ale zverenci Pavla Paukovčeka veľmi dobre vedia, že na vlastnom ľade je ich šanca uspieť určite vyššia než v prípadnom siedmom dueli v Steel aréne.

„Takáto šanca sa už nemusí opakovať… Už sa na zápas všetci veľmi tešíme. Iste príde opäť veľa divákov a budú nás hnať vpred. Košice v sobotu nezahrali nejako výrazne lepšie, no v prvej tretine využili presilovú hru na 2:1 a to ich nakoplo,“ hovorí útočník Martina Peter Galamboš.

Východniari mali v piatom dueli nôž na krku, ale s náročnom situáciou sa vyrovnali. Po góle navrátilca Ladislava Nagya do prázdnej bránky vyhrali 3:1.

„Nie je to veru príjemné, keď viete, že prehra sa rovná koncu sezóny. No máme dosť skúsené mužstvo, aby sme takéto náročné situácie zvládli. Nie je dôležité, čo bolo predtým a aký je stav série, treba len vyhrať zápas. Stále veríme vo vlastné sily. Vieme, že mužstvo má potrebnú kvalitu, aby sme vyhrali aj v pondelok v Martine a vrátili sériu domov. Samozrejme, vonku sa vždy hrá ťažšie,“ tvrdí Richard Jenčík, útočník Košíc.

Martinčania nastúpili v sobotu bez obrancu Pulliho, počas zápasu sa zranil kapitán Tabaček a pre trest v hre chýbal mužstvu už od 13. min aj Kozák. „Dalo by sa povedať, že doteraz sme mali v sérii lepšiu obranu ako Košice. Jano Tabaček však už hrať určite nebude a Lukáš asi dostane dodatočný trest. Aspoň, že Pulli by mal nastúpiť. Prísť o troch obrancov z prvých dvoch formácii je totiž veľmi nepríjemné. Malo by nás to však aj zomknúť. V Martine to vždy bolo tak, že čím nás je menej, tým hráme lepšie. Azda to potvrdíme,“ verí Galamboš.

Nepríjemnú stratu zaznamenali aj Košičania. Prišli o útočníka Vargu, ktorého nepríjemne zranil práve Kozák.

Ako výrazne ovplyvní sériu návrat Nagya do zostavy Košíc?

„Laco je náš líder. Jeho zaradenie do zostavy dalo mužstvu impulz, že ideme sériu otočiť. Pomohlo nám to a nakoplo nás k zlepšenému výkonu. Aj preto sme to v sobotu zvládli,“ potvrdzuje Jenčík. „Nagy je najproduktívnejší hráč ligy. Treba si na neho dávať väčší pozor. Košice však nemajú žiadnych slabších hráčov, takže špeciálne sme sa na neho nepripravovali,“ reaguje Galamboš.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #MHC Martin