Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice na pokraji priepasti. Hlavy hore, burcuje kapitán Bartánus

Hokejistom Martina už len jedno víťazstvo chýba k postupu do semifinále play off Tipsport ligy, v ktorom neboli od bronzovej sezóny 2009/2010.

24.03.2017 12:35
Marek Bartánus Foto: ,
Marek Bartánus.
debata

Vo štvrťfinále Martinčania senzačne trikrát za sebou zdolali Košičanov a za stavu 3:1 v sérii budú mať v sobotu na východe Slovenska prvú šancu postarať sa o jedno z najväčších prekvapení histórie play off slovenskej najvyššej súťaže.

„Budeme sa snažiť bojovať a výborne brániť, ako sme to predvádzali aj v predchádzajúcich zápasoch. V sezóne sme sa borili s rôznymi problémami. Chlapci sa však dali dokopy, chcú víťaziť a to je podstatné,“ povedal pred košickým súbojom číslo 5 v sérii tréner Pavel Paukovček.

Martinskí hokejisti ovládli oba domáce zápasy proti košickým súperom najmä vďaka dobrej defenzíve. Inkasovali dovedna len jeden gól pri víťazstvách 4:1 a 3:0. „V druhej tretine sme ustáli všetky tri presilovky súpera. Myslím si, že to bol kľúčový moment zápasu,“ zhodnotil štvrtý duel série Pavel Paukovček. „Mali sme enormný tlak, ale opäť nám to tám nepadlo. Nadrieme sa, ale nedávame góly. Chlapcov to mrzí. Snaha je veľká a ešte veríme v obrat. Ešte nie je koniec tejto série,“ uviedol Miroslav Marcinko, ktorý len nedávno na košickej lavičke vystriedal Rostislava Čadu.

Favorizované Košice vo štvrtok prestrieľali Martin na jeho ľade 42:23 (v II. tretine 12:2), ale červené svetlo za domácou bránkou hosťujúci strelci nerozsvietili ani raz. Kanadský brankár Mathieu Corbeil sa stáva ich nočnou morou. „Každú jednu strelu vyráža pred seba a stále je na kolenách. Je veľký a hore to má všetko voľné. Musíme sa teda pohybovať viac v predbránkovom priestore, dorážať puky a strieľať to nahor. Treba dať hlavy hore a pokúšať šťastie ešte viac,“ povedal košický kapitán Marek Bartánus pre hokej.sk.

Ak by Košice napokon sériu s Martinom nezvládli, v semifinále play off by osemnásobní majstri SR chýbali po 16 rokoch. Hokejisti z Turca urobia všetko pre to, aby sa tak aj stalo. „Jasné, že chceme postúpiť. Nechceme riskovať, že by k nám Košice pricestovali vyrovnať sériu. Určite to skúsime rozhodnúť už v Steelke,“ uviedol martinský útočník Patrik Koyš pre hokej.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #MHC Martin #Marek Bartánus