Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úplne sme zaspali druhú tretinu, celkovo stála za ho*no, hneval sa Huna

Hokejisti HC Košice po sobotňajšom domácom triumfe 4:0 v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport ligy 2016/2017 v nedeľňajšom druhom zápase nepotvrdili úlohu favorita v sérii proti MHC Martin.

20.03.2017 13:15
Rudolf Huna Foto: ,
Rudolf Huna.
debata

Súperovi z Turca podľahli 1:2. V Steel aréne pritom viedli od 49. sekundy gólom Mareka Bartánusa, ktorý sa v prvom vzájomnom súboji vyraďovacej časti prezentoval hetrikom. „Úplne sme zaspali druhú tretinu. Neviem slovami opísať, čo sme v nej predvádzali. Celkovo stála za ho*no. Asi nás uspal rýchly gól a mysleli sme si, že to pôjde samo. V druhej tretine si každý robil to, čo sa mu zachcelo. Musíme zodvihnúť hlavy a opäť začať hrať ako tím,“ povedal pre hokej.sk obranca „oceliarov“ Martin Dudáš.

Martinčanom sa v nedeľu podarilo zdolať Košice prvýkrát od septembra 2015 po šestnástich prehrách za sebou. Pred nedeľou mali na svojom konte len jeden triumf nad Košičanmi v celej histórii play off, u osemnásobného slovenského šampióna pritom v nedeľu zvíťazili iba tretíkrát od roku 1998. „V prvom zápase sme chodili do prečíslení my, v druhom sme to umožnili súperovi. V druhej tretine Martin vycítil šancu. V tretej sme chceli silou mocou vyrovnať a vyhrať, ale svoje šance sme nepremenili. Takto sa v play off nehrá,“ poznamenal útočník Rudolf Huna a pred dvoma zápasmi u súpera doplnil: „Verím, že nedeľu Martinu vrátime a domov sa vrátime spokojní. V búrlivej atmosfére však musíme predvádzať svoju hru. Tak, ako sme odohrali v nedeľu tretiu tretinu, musíme absolvovať dva zápasy v Martine.“

Iný košický útočník Jiří Bicek upozorňuje, že z nedeľňajšej prehry sa jeho tím musí poučiť. „Nemôžeme si dovoliť takú tretinu, ako bola tá druhá. Nehrali sme v nej dobre, súper vycítil šancu a predviedol veľkú bojovnosť. Uvedomujeme si, akú kvalitu má Martin. Ukazoval ju počas celej sezóny,“ povedal pre hokej.sk Bicek.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #MHC Martin #Rudolf Huna