Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra chce v Poprade ukončiť sériu

Súboj najofenzívnejšieho mužstva proti tímu s prepracovanou defenzívou má zatiaľ jednoznačný priebeh.

20.03.2017 11:00
Michal Krištof, hc nitra Foto: ,
Radosť hokejistov Nitry.
debata

Obhajca trofeje z Nitry sa vďaka drvivej ofenzíve a skvelému brankárovi Ericovi Hartzellovi, ktorý dvakrát vymazal Popradčanov, dopracoval vo štvrťfinále hokejovej Tipsport Ligy k víťazstvám 7:0 a 3:0 i vedeniu 2:0 na zápasy. 

Séria sa presťahovala pod Tatry. V pondelok (od 18.00) sa môžu hráči spod Zobora dopracovať k postupovému mečbalu.

"Poprad je húževnaté mužstvo. Dá sa povedať, že nám úvodný duel vyšiel nad očakávania. Padalo nám takmer všetko. V prostrednej časti sme sa rozbehli a rozhodli. V druhom stretnutí nás vysoko napádali, od začiatku bolo jasné, že to bude náročnejší zápas. Bolo to o prvom góle. Dali sme ho my a dýchalo sa nám ľahšie. Ten, kto otvorí skóre, to má v play off o čosi jednoduchšie,” hodnotil nitriansky útočník Marek Tvrdoň.

V úvodnom dvojzápase si pripísal tri body za gól a dve asistencie. Tvrdoň vyzdvihol prínos amerického brankára Hartzella a načrtol, ako sa bude séria uberať. 

"Ide mu to skvele. Verím, že to Ericovi vydrží čo najdlhšie. Snažíme sa spoliehať najmä na ofenzívu, ale hráme stopercentne aj dozadu. Ak sa vyskytli nejaké šance súpera, spoľahlivo ich zlikvidoval. Na tribúnach vládla skvelá atmosféra, máme najlepších fanúšikov v lige. Verím, že sa to postupom do semifinále ešte zlepší… V Poprade to bude zasa o niečom inom. Budeme sa snažiť vyhrať minimálne jeden duel, ideálne by bolo ukončiť sériu. Očakávam, že domáci na nás vybehnú podobne ako v druhom súboji,” zamyslel sa Tvrdoň.

Kým v kabíne majstra zatiaľ všetko funguje, Podtatranci majú nad čím premýšľať. Hlavnou témou je neefektívny útok. V úvodných 120 minútach štvrťfinálovej série z 58 striel ani raz nerozvlnil nitriansku sieť. 

"Myslím si, že v piatkovom stretnutí sme podali oveľa lepší výkon ako vo štvrtok. Nedali sme gól, trápime sa v koncovke. Majú šťastenu na svojej stranu. Dúfam, že doma bude k nám žičlivejšia. Potrebujeme sa viac tlačiť do bránky. Čo brankár nevidí, to nechytí. Verím, že ak skórujeme prví, môžeme vyhrať,“ vravel pre hokej.sk obranca Popradu Radoslav Suchý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HK Nitra