Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodne srdce, zhodujú sa tabuľkoví susedia

Keď Žilina naposledy zdolala Zvolen v play off, na jeho konci prežívala dovtedy nepoznanú eufóriu.

18.03.2017 11:00
Zvolen, Žilina, Hokej, ilustračná foto,... Foto: ,
Momentka zo stretnutia medzi Zvolenom a Žilinou.
debata

Pred jedenástimi rokmi hokejisti spod Dubňa išli do play off slovenskej extraligy zo šiestej priečky. Na jeho konci sa tešili z historicky jediného titulu majstra republiky. Vo štvrťfinále vyradili Zvolen (v 4 stretnutiach), v semifinále Nitru (6) a v siedmom finálovom dueli zdolali Poprad na jeho ľade 4:1.

Aj v tomto ročníku Tipsport Ligy Považania prepísali historické tabuľky. Základnú časť ukončili na štvrtej priečke, čo je nové maximum Žiliny. Vďaka tomu sa môžu tešiť na sériu proti piatemu Zvolenu (štartuje dnes od 18.00).

„Play off atmosféra sa dá v našej šatni krájať. Snažili sme sa rozanalyzovať silné a slabé stránky Zvolena. Čaká nás vyvrcholenie sezóny, v ktorej sme dosiahli krásny úspech. Získali sme 90 bodov, čo je skvelé vysvedčenie. Musíme ho však potvrdiť v play off. Máme potenciál, aby sa nám to podarilo. Verím, že sa ukáže kvalita, ktorá nás doteraz zdobila a preskočíme prvú prekážku,“ burcuje Žilinčan Václav Stupka.

Podľa 30-ročného útočníka je výhodou, že Žilina začína doma. So spoluhráčmi urobí všetko preto, aby pred priaznivou kulisou vyhrali úvodné dve stretnutia.

„Začína sa nová súťaž. Myslím si, že naša štvrťfinálová séria nebude dlhá. Máme skvelú partiu. Vládne v nej pozitívny duch. Našou hlavnou zbraňou bude vôľa zvíťaziť. V morálke by sme mali mať navrch. Celé play off je o srdiečku – kto ho bude mať viac, postúpi,“ zamýšľa sa Stupka.

Obe mužstvá sa môžu spoľahnúť na výborné individuality. Na žilinskej strane nimi sú druhý najproduktívnejší hráč základnej časti Marek Hovorka (23 gólov a 37 asistencií) alebo tretí medzi strelcami Rastislav Konečný (24). Zvolen sa môže spoľahnúť na Pavla Klhůfka (23+29) či štvrtého najlepšieho nahrávača v lige Petra Zuzina (31).

„Všetci sa na vrchol sezóny tešíme. Je v podstate jedno, z akej priečky postúpite do play off. Keď si veríte, nemôže vás nič zastaviť. S piatou priečkou sme neboli spokojní, musíme si náladu napraviť vo vyraďovacej fáze. Žilina i my máme silné individuality, ale v play off to nebude o nich. Všetci hráči musia ťahať za jeden koniec povrazu,“ vysvetľuje Radovan Puliš.

Zvolenčania veria, že zvolia víťaznú taktiku. Puliš sa zhodol so svojím sokom Stupkom – aj podľa neho rozhodne o víťazovi väčšia vôľa postúpiť.

„Žilina má obrovskú kvalitu, ale som presvedčený, že to zvládneme. Postúpi mužstvo, ktoré bude mať viac srdca. Budú to bojovné a vyrovnané zápasy. Nemyslím si však, že dôjde až k siedmemu duelu. Verím, že súpera zlomíme skôr,“ vraví Puliš.

Žilina – Zvolen
V základnej časti: 3:1 (v), 6:4 (d), 1:5 (v), 1:3 (d), 5:2 (v), 6:3 (d).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #MsHK DOXXbet Žilina