Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martin potrebuje zažehnať košický komplex

Pre favorizované Košice by to mala byť jednoznačná záležitosť. Martin je totiž ich dlhodobo najobľúbenejší súper.

18.03.2017 11:00
Košice, Martin Foto: ,
Tipsportligový zápas Košice - Martin.
debata

Hoci sa vraví, že play off je nová súťaž a nik si nemôže byť ničím istý, súboj tretieho a šiesteho tímu po základnej časti hokejovej Tipsport Ligy nesľubuje vyrovnanú štvrťfinálovú sériu. Martinčania to totiž na východniarov nevedia.

Prehrali s nimi ostatných trinásť vzájomných stretnutí a v Košiciach vyhrali len dvakrát za sedemnásť rokov. Ani bilancia v play off nie je pre zverencov Pavla Paukovčeka priaznivá – v piatich sériách vyhrali jediný zápas.

„Vieme o tom, ale história pre nás nie je podstatná. Tá nám zápasy nevyhrá. Musíme si to oddrieť sami. Košice majú vždy najvyššie ciele. Nič iné ako úspech si nepripúšťame. Ak budeme hrať zodpovedne a obetavo, zvládneme to. Všetky tímy z druhej štvorky majú svoju kvalitu. Nemalo by význam vyberať si. To, že hráme s Martinom sme vzali ako fakt a od toho momentu sa na nich poctivo pripravujeme,“ tvrdí útočník Košíc Tibor Varga.

Martinčania si hrozivú bilanciu uvedomujú, no nepripúšťajú si žiaden košický komplex. „Rozhodne do toho nepôjdeme so sklonenou hlavou. Počas základnej časti sme mali viacero problémov, ale nakoniec bola celkom vydarená. Košíc sa nebojíme a do série ideme s tým, aby sme postúpili do semifinále. Na ľade súpera musíme veľa korčuľovať, lebo Košičania sú rýchli a zároveň hrajú dobre zozadu. Ideálne by bolo vyhrať prvý zápas a potom aj druhý,“ usmieva sa útočník Martina Radovan Heizer.

Košiciam bude v úvode série chýbať dvojica elitných útočníkov Nagy, Spilar, i tak majú v ofenzíve viacero osobností, ktoré by mali rozhodovať zápasy. Martinčania sa v útoku spoliehajú najmä na zohratú trojicu Koyš, Heizer, Markovič.

„Ofenzívu máme poskladanú solídne, k dispozícii dvojicu vyrovnaných brankárov Corbeila s Dzubinom a najmä obrana by mala byť naším základným kameňom. Získali sme dvoch hráčov z KHL, do zostavy sa vrátil skúsený Jano Tabaček a dobré služby odvádzajú aj legionári,“ tvrdí Heizer. Na čo si musia dať pozor Košičania?

„Martinčania sa nikdy nevzdávajú a vždy bojujú až do konca zápasu. Na ich menšom klzisku to bude ťažšie. Možno nemajú také výrazné osobnosti, ale v Martine to vždy bolo najmä o tíme. Tak či tak je séria z nášho pohľadu najmä o nás a nie o súperovi. Musíme hrať tak, aby sme nenechali žiadneho hráča súpera špeciálne vyniknúť,“ naznačuje Varga, ktorý prišiel do Košíc počas minulej sezóny práve z Martina.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice