Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitrianskym postupovým kľúčom je útok

V 56 kolách základnej časti nastrieľali hokejisti spod Zobora najviac gólov zo všetkých tímov - 196.

16.03.2017 10:00
Michal Krištof, hc nitra Foto: ,
Radosť hokejistov Nitry.
debata

Ofenzívnemu stroju majstra z Nitry bude vo štvrťfinále Tipsport Ligy odolávať poctivá popradská defenzíva. Prvé stretnutie druhého a siedmeho celku po základnej časti je na pláne vo štvrtok od 18.00, druhé v piatok v rovnakom čase.

Favoritom série je obhajca trofeje. Zverenci Andreja Kmeča sa môžu pýšiť najvyšším počtom strelených gólov v súťaži či druhou najproduktívnejšou presilovou hrou (19,23 %). „Musíme potvrdiť našu dobrú ofenzívnu vizitku zo základnej časti. To bude kľúč k postupu. Je to jednoduché – ak strelíme viac gólov, budeme víťaziť a postúpime. Dlho sme čakali, kým to celé vypukne. Hrá sa o medaily, motivácia je obrovská,“ približuje atmosféru z nitrianskeho tábora Radoslav Macík.

Dvadsaťštyriročný krídelník patrí k oporám svojho mužstva. V 55 stretnutiach zaknihoval 17 gólov a rovnaký počet asistencií. Macík sa spolieha aj na hlučné nitrianske obecenstvo. „Sme výnimočný kolektív od vedenia, trénerov až k hráčom či masérom. Máme najlepšiu atmosféru v lige. Budeme si užívať podporu divákov a snáď ich potešíme aj víťazstvami. Vieme, že Poprad hrá veľmi dobre v obrane. Bude na nej stavať aj vo štvrťfinále. Očakávam zaujímavú sériu s veľkým nasadením,“ vysvetľuje Macík.

Poprad dosiahol v základnej časti rovnaký počet bodov ako šiesty Martin (75). O siedmej priečke pre podtatrancov však rozhodli horšie vzájomné duely. Podľa krídelníka Popradu Petra Lichanca je nepodstatné, s kým budú bojovať o postup do semifinále.

„Súpera si nevyberáme. Ak chceme uspieť, musíme zdolať kohokoľvek, aj obhajcu titulu. Vzájomné duely proti Nitre nám ukázali viaceré nedostatky v našej i súperovej hre. Odohrali sme s ňou veľmi dobré zápasy. Jej ofenzívny štýl by nám mohol sedieť, ale všetko sa ukáže až v zápasoch,“ zamýšľa sa 24-ročný útočník.

Lichanec a jeho spoluhráči sa podobne ako súper nevedia dočkať začiatku vyraďovacej fázy. Hoci sú v roli outsidera, zbrane Poprad neskladá a smelo vyhlasuje, že chce majstrovi pripraviť nepríjemné prekvapenie.

„Začína sa nová súťaž, v ktorej ide o všetko. V kabíne sa už nevieme dočkať úvodného buly. Rozhodovať budú detaily a chybičky. Kto ich potrestá, postúpi. Všetky štyri naše päťky musia hrať na 150 %. Na Nitru bude platiť poctivá defenzíva. Uvedomujeme si, že súper má kvalitné mužstvo, ale do série ideme s tým, že chceme vyhrať,“ burcuje Lichanec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga