Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Play off Tipsport Ligy prinesie zmeny. Lintnera teší rastúca úroveň klubov

Vyraďovacia časť hokejovej Tipsport Ligy 2016/2017 sa vo štvrtok 16. marca začne aj s niekoľkými zmenami, ktoré vedenie súťaže prezentovalo po závere základnej časti.

14.03.2017 12:22
Branislav Mezei Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Najdôležitejšou je tá, že v jednotlivých sériách od piatych zápasov diváci neuvidia desaťminútové predĺženie v kombinácii so samostatnými nájazdmi, ale hrať sa bude až do rozhodnutia vo forme dvadsaťminútových predĺžení.

Ako ďalej referoval šéf súťaže Richard Lintner, v prípade skoršieho ukončenia všetkých sérií sa nebude čakať so štartom ďalšej fázy podľa vopred stanovených termínov, ale vedenie ligy pristúpi k úprave kalendára, nech nevznikajú dlhé pauzy medzi zápasmi. Novinkou je aj maskot Tipsport Ligy.

„Našu ligu najlepšie charakterizuje mladý usmiaty chlapec. Súťaž je mladá, zdravá a plná energie. Maskot ešte nemá meno, s jeho výberom nám pomôžu fanúšikovia. Verím, že na štadiónoch z neho budú mať deti radosť,“ povedal Lintner.

Po skončení základnej časti riaditeľ TL Richard Lintner vyzdvihol niekoľko pozitív. Jedným z nich je zvýšenie návštevnosti na štadiónoch. „Po rokoch stagnácie až poklesu sme druhý rok po sebe zaznamenali nárast priemernej návštevy na jeden zápas, ktorá už atakuje hranicu 2000 fanúšikov na jedno stretnutie,“ povedal Lintner.

V aktuálnom ročníku sledovalo zápasy TL priemerne 1935 divákov, v minulom 1874 a v sezóne 2014/2015 to bolo 1758. Do týchto štatistík sa nerátajú duely tímu HK Orange 20. Lintner v súvislosti s nárastom návštevnosti zápasov vyzdvihol prínos nováčikov z Liptovského Mikuláša a Nových Zámkov.

Pri hodnotení základnej časti Lintnera potešili aj vydarené akcie, či už organizácia Zápasu hviezd v Poprade alebo spustenie predaja hokejových kartičiek. „Predaných je už viac ako 200-tisíc kusov,“ informoval. Vyzdvihol aj ďalšiu naplánovanú akciu. „Chystáme letný kemp pre 100 detí zo sociálne menej úspešného prostredia, ktoré dostanú príležitosť zažiť týždeň s našimi hviezdami,“ prezradil.

V súvislosti so skončením základnej časti a príchodom play off vyzdvihol prácu vedení jednotlivých účastníkov súťaže. „Musím pochváliť prácu jednotlivých klubov. Denne sa stretávajú s náročnými výzvami a darí sa im efektívne zvyšovať športovú úroveň svojich organizácií,“ poznamenal Lintner. Pozitívne vysvedčenie dostali aj tzv. bonusové kolá venované vždy inej téme.

Vyraďovacia časť Tipsport ligy 2016/2017 sa začne už vo štvrtok 16. marca zápasmi Banská Bystrica – Nové Zámky a Nitra – Poprad.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga #play off Tipsport ligy