Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MYSLÍM SI: Nováčik a nostalgia

Náš prápor nie je handra, náš prápor nie je onuca - hrmel refrén v kabíne trenčianskych hokejistov počas bujarých osláv federálneho a neskôr i slovenských titulov. Majstrovská skúsenosť bola prenosná.

14.03.2017 08:00
Dukla Trenčín Foto: ,
Dukla Trenčín.
debata

Tie časy sú výstavnou minulosťou Dukly i slovenského hokeja. Prítomnosť je oveľa fádnejšia. Z trenčianskej šatne, ktorá si toho pamätá neúrekom, akoby sa vytrácalo rázne oduševnenie, hrdosť na značku Dukla a guráž. Isteže, už nie je armádny tím, víťazstvá na povel ako v zlatej ére dnes nefungujú. V majstrovských časoch Dukly v Nových Zámkoch sotva chyrovali, že v ich meste bude najvyššia slovenská súťaž. – a že v nej novozámocký tím odstaví od play off niekdajšieho suveréna, chýrnu hokejovú akadémiu. Výdatne z nej čerpala aj prestížna NHL.

Po zisku slovenského titlulu s Duklou odišiel v roku 1997 do zámoria ucháň Marián Hossa – a dnes stále patrí ku klenotom NHL.

Jeho mladší brat Marcel, ktorý takisto pôsobil v NHL, počas pôsobenia v KHL bol aj jej najlepším strelcom, mal tiež v nedeľu večer v duši veľký smútok – podobne ako jeho trenčianski spoluhráči i fanúšikovia. Dukla nepretlačila oduševneného nováčika, a tak tradičná značka bude chýbať v play off. Pamätníkov na chvíľu premkne nostalgia.

Niekdajšie sci-fi je dnes realitou, z tradície nevyžiješ.

Za dvadsať rokov sa podmienky aj v slovenskom hokejovom prostredí zmenili. Dukla už dlhšie nie je obávaná bašta, v play off chýba tretí raz.

Nové Zámky si za postup zaslúžia potlesk. Vychutnali si ho po zápase od najvernejších priaznivcov. V prvej sezóne medzi elitou sa predrali do najlepšej osmičky. Väčšie prekvapenie však je, že v nej chýbajú Trenčania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín