Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibák: Pre záchranu urobíme všetko

Z ostatných 17 zápasov získali iba päť bodov za výhru v riadnom hracom čase a predĺžení. Vo zvyšných 15 súbojoch ťahali za kratší koniec.

06.03.2017 18:00
Liptovský Mikuláš, Adam Nagy Foto: ,
Brankár Liptovského Mikuláša Adam Nagy v akcii počas zápasu v Nitre.
debata

Vydarený štart do sezóny v Liptovskom Mikuláši nahradil útlm. Od začiatku roka do nedeľňajšej prehry v Martine 0:3, ktorá ho definitívne odsunula do baráže o udržanie sa v hokejovej Tipsport Lige, sa z víťazstva tešili len trikrát.

„Po každej prehre je v šatni smutno a po neúspechu s Martinom to nebolo inak. Každý z nás by sa chcel dostať do play off, ale primárnym cieľom zostáva udržať sa v najvyššej súťaži. Nepoznám kvalitu prvoligistov z Detvy ani Skalice. Táto téma príde na rad až po poslednom kole základnej časti. Potom urobíme všetko pre to, aby sme sa v lige udržali,“ vravel útočník Martin Cibák. V ostatných troch zápasoch základnej časti – v stredu v Nových Zámkoch, o dva dni neskôr doma proti Trenčínu a v nedeľu na ľade Zvolena – sa chcú naladiť na víťaznú vlnu.

„Tieto tri stretnutia majú pre nás najmä psychologický rozmer. Predsa len sa nám pôjde do baráže lepšie po výhrach ako po prehrách. Niečo si nacvičíme, mentálne si oddýchneme a snáď sa aj víťazne naladíme,“ vysvetlil 36-ročný center.

Liptáci sa počas celej sezóny spoliehali na početnú enklávu svojich odchovancov, na čo je bývalý reprezentant hrdý. Podľa držiteľa Stanleyho pohára z roku 2004 v drese Tampy Bay môže na tom Mikuláš stavať aj v budúcnosti.

„Naši mladíci sa môžu od legionárov z Banskej Bystrice či Nitry veľa naučiť. Už len preto má práca s odchovancami zmysel. Chalani naberajú skúsenosti a o pár rokov môžu byť lídrami Liptovského Mikuláša,“ zamýšľa sa.

Hokejový svetobežník si okrem zámoria vyskúšal aj KHL, českú či švédsku ligu. Čo si myslí o obmedzení počtu legionárov v kádroch tipsportligových klubov? „Ak to má pomôcť lige i slovenskému hokeju celkovo, malo by vedenie súťaže k takémuto kroku pristúpiť. Pri momentálnej úrovni ligy je otázne, či sú pre ňu zahraniční hráči prínosom alebo skôr príťažou. Faktom však je, že čím viac mladých slovenských hráčov bude pravidelne hrávať Tipsport Ligu, tým viac bude náš hokej napredovať,“ myslí si Cibák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #Martin Cibák