Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedeniu Košíc došla trpezlivosť. Čadu nahradil Marcinko

Neuspokojivé výsledky a herný prejav. To sú hlavné dôvody, prečo sa v Košiciach rozhodli tri kolá pred koncom základnej časti k zmene na lavičke tipsportligového A-tímu. Doterajšieho trénera Rostislava Čadu a jeho asistenta Marcela Šimurdu striedajú Miroslav Marcinko a Anton Bartánus.

06.03.2017 13:57 , aktualizované: 17:50
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata (1)

"Dôvodom rozhodnutia správnej rady klubu boli neuspokojivé výkony zvereného mužstva a dlhodobý neuspokojivý herný prejav. Nová dvojica Miroslav Marcinko s Antonom Bartánusom povedú mužstvo už v stredajšom zápase v Žiline,“ uvádza sa v stanovisku klubu na internetovej stránke.

Košiciam patrí po 51. kole tretia priečka s deväťbodovou stratou na druhú Nitru. Keďže vzájomné zápasy hovoria v prospech úradujúceho majstra z Nitry, východniari sa už nemôžu posunúť vyššie ani nižšie.

"Rozhodnutie som prijal ako fakt, ktorý musí očakávať každý profesionálny hokejový tréner. Netušil som, že sa to takto vyvinie. Dozvedel som sa to po pondelňajšom tréningu. Zavolali mi zo sekretariátu a prezident klubu mi oznámil ukončenie spolupráce na základe nedostatočných výkonov mužstva,“ uviedol odvolaný Čada pre hokej.sk.

Šesťdesiatdvaročný český odborník prevzal Košice v polovici októbra 2015, vyhral s nimi základnú časť sezóny 2015/16, no v play off sa jeho mužstvo nedostalo do finále cez Banskú Bystricu. V rokoch 2010 a 2011 vyhral Čada s Košicami majstrovský titul.

Slabšie výsledky mužstva podľa neho výrazne ovplyvnila maródka. „Doplácali sme na dlhodobé zranenia a limitovaný počet hráčov. Moje obavy, ktoré z toho plynuli, sa aj naplnili. Stále však trvám na tom, že toto mužstvo ešte nepovedalo svoje posledné slovo,“ dodal Čada.

Jeho zverenci prehrali štyri z ostatných šiestich stretnutí. V piatok v Trenčíne (0:3) a v nedeľu doma so Zvolenom (0:2) nestrelili ani gól.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Košice