Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bystrici majú dva ciele - vyhrať základnú časť i ligu

Minulotýždňovú skúšku zvládli takmer stopercentne. Nestáva sa často, aby líder Tipsport Ligy v priebehu šiestich dní narazil na tri mužstvá, ktoré mu najviac dýchajú na krk. Záver skvele rozbehnutej základnej časti by chcel dotiahnuť do víťazného konca. Po minulom týždni k tomu nemá ďaleko.

20.02.2017 19:00
debata (2)
Matej Češík z Banskej Bystrice sleduje puk. Foto: SITA
Češík, Banská Bystrica, extraliga Matej Češík z Banskej Bystrice sleduje puk.

Hokejisti Banskej Bystrice na Valentína doma zdolali štvrtú Žilinu 4:1, o tri dni si poradili s majstrom z Nitry na jeho ľade 3:2 v predĺžení a v nedeľňajšom 47. kole zmrazili aj košickú Steel Arénu po výhre 2:1.

„Proti Žiline to bol klasický zápas po reprezentačnej prestávke. Obe mužstvá hrali v slabšom tempe, časom sa prejavila naša kvalita. Súboj v Nitre pripomínal play off. Neboli to žiadne ofenzívne hody, tímy viac dbali na defenzívu. Vyhrať v Košiciach je vždy veľmi náročné. Bolo to trochu špecifické, lebo všetky góly padli za necelé dve minúty. Dopadlo to pre nás veľmi dobre. S ôsmimi bodmi z deviatich sme veľmi spokojní,“ vravel strelec vyrovnávajúceho gólu v Košiciach Matej Češík.

Hráči spod Urpína ťahajú osemzápasovú víťaznú sériu. Tá ich katapultovala na prvú priečku, kde by chceli po zvyšných siedmich kolách základnej časti aj zostať.

„Pevná defenzíva je základ úspechu. Je dôležité, aby sme boli silní pred vlastnou bránkou. Blíži sa play off, kde to bude ešte náročnejšie. Kvalitný brankár tvorí veľké percento úspechu. My takých máme dvoch. Bacashihua aj Lawson sú skúsení a majú stabilnú výkonnosť. Dodávajú našej hre pokoj. Keď urobíme chybu, podržia nás,“ vraví 28-ročný center.

Češík má vo vitríne tri extraligové primáty – jeden so Slovanom, dva s Košicami. Jeho rodná Banská Bystrica v ostatných dvoch sezónach padla vo finále. Titul v materskom klube by mal preňho špeciálnu príchuť.

„Každý hráč v našej šatni má pred sebou dva ciele – vyhrať základnú časť a získať trofej. Robíme všetko pre to, aby sme ich naplnili. Myslím si, že nie je nič krajšie ako vyhrať ligu v rodnom meste. Bolo by skvelé radovať sa z trofeje pred rodinou a blízkymi. Slovo titul nie je v šatni tabu, hoci ho veľmi nepoužívame. Nie je potrebné o ňom hovoriť. Tréneri, funkcionári a hráči vieme, čo je v hre,“ dodáva Češík.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC 05 Banská Bystrica