Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Žiline oddelia fanúšikov mrežami

Na žilinskom zimnom štadióne budú hokejových fanúšikov hosťujúcich tímov oddeľovať od ostatných sektorov mreže. Vedenie tipsportligového klubu MsHK Doxxbet Žilina pristúpilo k sprísneným bezpečnostným opatreniam, viedli ho k tomu udalosti sprevádzajúce duel 41. kola Tipsport ligy s Martinom (1:2 po sam. nájazdoch).

03.02.2017 16:58
žilina, radosť, extraliga, Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Zápas priniesol roztržky medzi fanúšikmi oboch táborov na tribúnach, pri ktorých utrpeli zranenia viacerí priaznivci hostí aj domácich. V nemocnici skončil tiež športový riaditeľ žilinského klubu Imre Valášek. Žilinčania už na pondelkovej tlačovej konferencii odsúdili takéto konanie a prisľúbili tvrdú reakciu.

Vedenie klubu sa následne stretlo so všetkými zložkami polície, prítomný bol aj Peter Zánický z referátu športu Mestského úradu v Žiline. „Na schôdzke sa dohodli opatrenia a postupy v prípade budúcich konfliktov. Polícia prisľúbila maximálnu pomoc a ústretovosť. Medzi okamžité opatrenia patrí vybudovanie mreže na úplné separovanie priaznivcov hosťujúceho mužstva, obstaranie kamerového systému, čo priamo ukladá za povinnosť zákon o organizovaní športových podujatí (z. z. č. 1/2014). Klub bude apelovať na poslancov mestského zastupiteľstva v Žiline spoločne s políciou, aby poskytli financie potrebné na zabezpečenie vybudovania kamerového systému,“ uvádza sa v tlačovej správe mesta.

„Budúci týždeň mám sedenie s predsedom bezpečnostnej komisie zväzu Marekom Bednárikom a budeme sa tiež zaoberať touto situáciou. Chceme spoločne pripraviť projekt pre celé Slovensko ohľadom bezpečnosti na zimných štadiónoch,“ informoval Imre Valášek, ktorý inicioval aj stretnutie klubov za účelom vytvorenia jednotného celoslovenského systému registrácie fanklubov a ich členov, čo sa vraj stretlo so všeobecným súhlasom a na najbližšej športovej rade spoločnosti Pro-Hokej sa bude týmto zaoberať.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina