Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičan Dudáš prekonal v rýchlosti strely aj Webera z Montrealu

Český obranca výrazne vylepšil svoj minuloročný rekord. Okrem viacerých pohľadných gólových akcií či technických kúskov v nedeľňajšom Zápase hviezd Tipsport Ligy medzi Tímami Miroslava Šatana a Petra Bondru si diváci v Poprade užili aj súťaže zručností.

30.01.2017 18:06
Martin Dudáš Foto: ,
Martin Dudáš v zápase hviezd.
debata

„Šarkan (Miroslav Šatan, pozn.) to veľmi prežíval, snažil sa odviesť pre svoj tím čo najviac práce, podobne ako ja. Zápas mal šmrnc, hralo sa vo výbornej atmosfére, bol to zážitok aj pre mňa. Povedané dvoma slovami – oslava hokeja,“ skonštatoval zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu Bondra.

"Dopadlo to veľmi dobre. Vyvrcholenie si diváci užili. Čo sa týka hráčov, v prvých dvoch tretinách hrali tak, akoby im na výsledku nezáležalo. V závere to bolo z ich strany najlepšie,“ zhodnotil Šatan, kapitán majstrov sveta.

Jedným z najväčším lákadiel druhého ročníka All Stars víkendu slovenskej extraligy bola výborne obsadená súťaž v tvrdosti strely. O víťazstvo sa pokúšal aj jeden z mála hokejistov, ktorí po ľade korčuľujú s drevenou hokejkou. Príklep Jozefa Stümpela dosiahol rýchlosť takmer 133 km/h.

Suverénnym víťazom sa stal, podobne ako minulý rok (výkonom 160,68 km/h), obranca Košíc Martin Dudáš. Jeho projektil letel rýchlosťou 167,97 km/h, čo je viac ako tento rok mali autori najtvrdšej strely v KHL (Ožiganov – 159,78) i NHL (Weber – 165,44 km/h).

„Keby som ešte korčuľoval tak dobre ako oni v KHL alebo NHL, možno by ma aj niekto vzal do tímu,“ smial sa Dudáš. "Pravdupovediac, nečakal som, že to bude teraz ešte rýchlejšie. Dal som si urobiť tvrdšie hokejky, no bol som z nich aj trochu nesvoj. Nevedel som, čo mám od nich čakať, dopadlo to však dobre,“ priznal český obranca.

Stretnutie lepšie zvládli Šatanovci v pomere 19:18, hoci prehrávali už šesťgólovým rozdielom. Dudáš veľmi presnou strelou švihom vymietol pavučinu Voldenovej bránky a prispel k výhre svojho mužstva.

"Urobili sme všetko pre víťazstvo a vyšlo to. Mali sme to premyslené, taktika bola taká, ako keď idete na ryby. Najprv ich nakŕmite a potom ulovíte,“ dodal dobre naladený 29-ročný bek. Najproduktívnejším hráčom exhibície bol obranca Žiliny Daniel Brejčák.

"Tieto zápasy sa hrajú viac-menej ofenzívne, obranné úlohy idú bokom. Poriadne som si to doma v Poprade užíval. Chceli sme zápas dotiahnuť na remízu a uspieť v nájazdoch, čo sa nám aj podarilo. Manažér tichý zabijak Šarky to dobre premyslel,“ tešil sa strelec hetriku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dudáš