Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Zápase hviezd sa viac tešil Šatan ako Bondra

Zápas hviezd hokejovej Tipsport ligy sa v nedeľu v Poprade skončil víťazstvom Šatanovho tímu nad Bondrovým výberom 19:18 po samostatných nájazdoch.

29.01.2017 18:36
zápas hviezd Foto: ,
Prezident SR Andrej Kiska (uprostred) vhadzuje buly počas hokejového Zápasu hviezd Tipsport ligy.
debata

V zápase plnom zábavy a radosti z hokeja viedli domáci „Bondrovci“ už 8:4 aj 15:11, ale „Šatanovci“ zlepšeným záverom vyrovnali na 18:18. Preto museli o víťazovi rozhodnúť samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil útočník Zvolena Radovan Puliš. Marek Slovák na opačnej strane už nerozvlnil sieť.

Na zaplnenom popradskom zimáku sa hralo 3× 10 minút, ale v špeciálnom formáte tohto stretnutia góly pribúdali na obidve strany aj vďaka víťazstvám v súťažiach zručnosti. V prestávke medzi prvou a druhou tretinou sa uskutočnili prvé tri, v druhej prestávke potom zostávajúce tri.

Najrýchlejšou strelou sa blysol obranca Košíc Martin Dudáš, ktorý obhájil víťazstvo z vlaňajška, tentoraz však poslal na bránku ešte väčšiu delovku ako pred rokom s rýchlosťou 167,97 km/h. „Som rád, že som obhájil víťazstvo z minulého roka. Veril som, že prekonám svoj vlaňajší výsledok v rýchlosti strely a podarilo sa mi to,“ uviedol Martin Dudáš pre RTVS. V nájazdoch v rámci zručností sa zaskvel najmä Marek Hovorka zo Žiliny, ktorý ako jediný premenil oba svoje pokusy. Atraktívna rýchlostná štafeta sa skončila triumfom tria z Bondrovho tímu.

V streľbe na 5 malých bránok z rôznych uhlov sa blysol veterán Jozef Stümpel, ktorý trafil štyri z piatich a dosiahol bod pre Šatanov tím. V špeciálnej streľbe na bránkové terče z medzikružia upútal obranca Nitry Jameson Milam, ktorý prvé 4 strely všetky premenil na góly a nepotreboval viac pukov. V súčte troch strelcov spotreboval menej pukov Šatanov tím a získal ďalší bod.

Tím Bondra – Tím Šatan 18:19 po nájazdoch (2:2 /4:1/, 2:1 /7:7/, 3:7 – 0:1)
Góly: 5. Marek Hovorka (Marcel Hossa), 8. R. Suchý (Kroták), 12. Milam (Zagrapan), 15. R. Suchý (Kroták, Zagrapan), 21. Zagrapan, 22. Marek Hovorka (Slovák), 27. Kroták (Novotný) – 4. D. Brejčák (Cardwell), 9. Puliš (Pataky, D. Brejčák), 17. Maione (Dudáš), 24. Puliš, 24. Pataky (trestné strieľanie), 25. L. Nagy (Maione), 26. Dudáš (Stümpel), 28. D. Brejčák (Puliš), 29. Dudáš (L. Nagy), 30. D. Brejčák (Stümpel)
Nájazdy: Hovorka – gól, Stümpel – gól, Milam – nedal, L. Nagy – nedal, Marek Slovák – gól, Puliš – gól, Stümpel – nedal, Hossa – nedal, Nagy – nedal, Hovorka – nedal, Puliš – gól, Marek Slovák – nedal
Tím Bondra: Volden – R. Suchý, Novotný, Kroták, Zagrapan – Milam, Marek Slovák, Marek Hovorka, Marcel Hossa – Mezei, Sandgren, Klhůfek, Heizer – Krištof Tím Šatan: Bacashihua – Maione, Dudáš, L. Nagy, Bicek – D. Brejčák, Cardwell, Stümpel, Sukeľ – Hickmott, Buc, Puliš, Pataky

Súťaže zručnosti:
Nájazdy: 3 body pre Tím Bondra (premenili – Marcel Hossa, 2× Marek Hovorka
Rýchlostná štafeta: 1 bod pre Tím Bondra
Tvrdosť strely: 1 bod pre Tím Šatan – Martin Dudáš – 167,97 km/h
Streľba na 5 malých bránok: 4 body pre Tím Šatan – Jozef Stümpel 4 góly
Najrýchlejší korčuliar: 1 bod pre Tím Šatan – Matúš Sukeľ 44,54 km/h
Streľba na 4 terče v bránke: 1 bod pre Tím Bondra – Jameson Milam 4 strely zo 4

debata chyba