Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra sa ostýchal osloviť Gretzkého, teraz chce zdolať Šatana

Keď si slovenský hokejista Peter Bondra vo februári 1993 odkrútil debut v Zápase hviezd NHL v Montreale, bol uveličený z mien a exkluzívnej spoločnosti, v akej sa vtedy ocitol.

27.01.2017 12:13
Peter Bondra, Miroslav Šatan, zápas hviezd 2017 Foto: ,
Peter Bondra a Miroslav Šatan. Koho tím uspeje v nedeľňajšej exhibícii?
debata (1)

„Vošiel som do kabíny a zostal som ako zmrazený. V exhibícii vtedy nastúpili Wayne Gretzky či Ray Bourque. Pýtal som sa sám seba, či sem vážne patrím. Niežeby som sa hanbil, ale bol to taký pocit rešpektu voči týmto osobnostiam za to, čo dokázali vo svojej kariére. Počas môjho druhého All-Star som s ostychom oslovil Gretzkého: ‚Hej, Wayne, podpísal by si mi hokejku‘? Odpoveď bola – ‚jasné, Peter‘, čo som nečakal. Počas exhibičného víkendu sa tam stretáva celá hokejová rodina. Šiel som raz po chodbe, pristavil sa pri mne Bobby Orr a hovorí mi: ‚Peter, super zápas, super kariéra.‘ Vravím si: ‚Odkiaľ pozná moje krstné meno? A ako ma pozná?‘“ prezradil 48-ročný bývalý obávaný kanonier Washingtonu a päťstogólový strelec v NHL.

Cez víkend bude Bondra čeliť svojmu dlhoročnému spoluhráčovi a kamarátovi z reprezentácie Miroslavovi Šatanovi v rámci domáceho tipsportligového All Star víkendu 2017 v Poprade, kde hokejovo tiež rástol. Legendy slovenského hokeja si zmerajú sily v súťaži zručností. V rámci originálneho konceptu sa v nedeľu postavia potom proti sebe dva tímy na čele s nimi ako manažérmi, deň pred súbojom si budú vyberať hráčov v drafte. „Ja som už začal premýšľať o taktike výberu. Mira a jeho robotu ako generálneho manažéra tímu Európy som spoznal počas vlaňajšieho Svetového pohára v Toronte. Bol som skautom, takže mám trošku bližšie informácie, ako naňho. Mám tu vytlačené štatistiky všetkých hráčov, sústredím sa na korčuliarov, rýchlych hokejistov. Pomalších nechám Mirovi… Sme športovci, každý chce vyhrať, takže bude aj rivalita, ale dôležité je, aby sme sa popritom všetkom aj zabavili,“ skonštatoval Bondra a Šatan doplnil: „Budem sa snažiť, aby to Peter nemal také jednoduché. Sme tu na to, aby sme pomohli spropagovať akciu a popri tom sa stretnúť s fanúšikmi a spopularizovať podujatie. Je dobré, že sa koná už druhý rok po sebe a boli by sme radi, ak by pokračovala táto tradícia,“ doplnil Miroslav Šatan.

V nedeľu 29. januára sa program vo fanzóne pred popradským zimným štadiónom začne o 13.00 h, o hodinu neskôr predstavia fanúšikom oba tímy exhibície. Následne sa uskutoční súťaž zručností Šatan vs. Bondra, potom vystúpi kapela Heľenine oči a po koncerte sa všetci presunú na už takmer vypredaný štadión. „O sedemnástej hodine vhodí úvodné buly špeciálny čestný hosť – prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska,“ prezradil riaditeľ Tipsport ligy Richard Lintner. Podujatie budú moderovať Slávo Jurko a Marcel Forgáč. „Tí fanúšikovia, ktorí sa nedostanú na popradský štadión, si môžu vychutnať atmosféru prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky priamo vo fanzóne,“ doplnil Lintner. Výťažok z akcie poputuje na letný hokejový kemp pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Miroslav Šatan #All Star víkend 2017