Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veríme, že Mišo Handzuš sa k nám vráti, znie zo šatne Banskobystričanov

Uspeli v repríze vlaňajšieho finále a vrátili sa na čelo Tipsport Ligy. Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v utorňajšej dohrávke 28. kola úradujúceho majstra z Nitry 4:2. Vďaka trom bodom sa v tabuľke odpútali od svojho rivala a zároveň predstihli Košice.

25.01.2017 19:12
debata
Tomᚹ Matouššek. Foto: SITA, Martin Havran
Tomᚹ Matouššek Tomᚹ Matouššek.

„Zápasy s Nitrou majú vždy väčšie grády a toto víťazstvo má ešte sladšiu príchuť. Súper bol totiž v ostatnom období v laufe a my sme prežívali ťažšie obdobie. Sme veľmi radi, že sme to zvládli,“ priznáva krídelník Tomáš Matoušek.

Banskobystričania urobili dôležitý krok k cennému víťazstvu už v prvej tretine, keď využili dve presilové hry. „Navyše sme dobre zvládli oslabenia. V jednom sme síce inkasovali, ale to až v závere. Pomohol nám tretí gól a štvrtý definitívne pridal pohodu na hokejky. Už sme cítili, že to musíme zvládnuť. Pre našu tretiu formáciu bolo dôležité, že sme po dlhšom čase prispeli k výhre gólom. Lampi (Patrik Lamper) to krásne trafil,“ dodáva 24-ročný odchovanec Banskej Bystrice.

Hráč, ktorý nechýbal na prvých dvoch reprezentačných akciách v sezóne, sa momentálne bodovo trápi. Pred asistenciou na Lamperov gól nebodoval osem stretnutí. Sám však tvrdí, že produktivita pre neho nie je až taká dôležitá. „Moje úlohy sú trochu iné. Samozrejme, mrzí ma, keď mi to tam dlho nepadá, ale najdôležitejšie je, aby som odvádzal čo mám a aby sme vyhrávali. V klube nám ide vždy o tímový výkon a tímový úspech,“ vysvetľuje autor päť gólov a osem asistencií.

Zverenci Vladimíra Országha by si teraz radi udržali prvú priečku až do konca základnej časti. „Bolo by to plus. Výhoda domáceho prostredia môže byť v play off rozhodujúca. No nie je to najdôležitejšie. Kľúčové je najmä dobre sa prichystať na vyraďovacie boje a tam potvrdiť vydarenú sezónu. Nehovoríme priamo o titule, ale vo finále jednoznačne nechceme chýbať. Naším cieľom je vyhrávať a robiť radosť ľuďom, ktorí chodia na náš zimný štadión,“ hovorí Matoušek.

Verí, že víťazstvá v Nových Zámkoch (3:2) a nad Nitrou by mali Banskobystričanov do záverečnej časti súťaže správne naštartovať.

„Ukázali nám, kade máme ísť. Predtým nám to akosi nevychádzalo. Prestali sme si robiť každý svoju prácu. Bolo sa treba vrátiť k tomu, čo nás zdobí. Či nám pomohol návrat Tomáša Surového? Keď poviem, že nie, tam mi naloží (smiech). Skôr je to zhoda náhod. Samozrejme, pre tím je vždy obrovské plus, keď sa k vám pridá hráč s takými bohatými skúsenosťami, aké má Suro alebo Mišo Handzuš,“ priznáva a k Handzušovi, ktorý dostal za zákrok na Tomáša Hričinu trojmesačný dištanc dodá:

„Už nás bol pozrieť v kabíne. Verím, že sa neodhodlá ku koncu kariéry, ešte sa k nám počas sezóny vráti a pomôže nám.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Matoušek #HC 05 Banská Bystrica