Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trojmesačný dištanc. Handzuš zvažuje koniec kariéry

Po uplynutí polovice trestu môže požiadať o odpustenie jeho zvyšku. Hokejista Banskej Bystrice Michal Handzuš dostal v pondelok od Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja trojmesačný dištanc za zákrok na Košičana Tomáša Hričinu z 13. januára.

23.01.2017 18:20 , aktualizované: 19:30
Banská Bystrica, Nitra Foto: ,
Michal Handzuš.
debata (3)

Po uplynutí polovice môže požiadať o odpustenie zvyšku trestu. „Všetci členovia Disciplinárnej komisie sa zhodli na tom, že Handzušovi bol udelený trojmesačný zákaz činnosti. Vychádzali sme z videozáznamov. Po preskúmaní sme dospeli k záveru, že zákrok nebol úmyselný a došlo k nemu zhodou viacerých okolností. Hričina neudržal stabilitu a znížil ťažisko. Trest je v spodnej hranici, pretože Handzuš predtým nikdy nebol podobne trestaný, svoj faul oľutoval a neposúdili sme zákrok ako úmyselný. Finančná sankcia uložená nebola,“ vysvetlil predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

Handzuš výšku trestu očakával a akceptuje ju. „Ak bude treba, využijem možnosť odpustenia druhej polovice trestu. Musím sa však najskôr rozhodnúť či budem ďalej hrať. Predsa len, odohral som štyri zápasy a niekoľko by mi ich zostalo do konca základnej časti. Nehral som prakticky celú sezónu. Rozhodnutie nie je o tom, či požiadam o skrátenie, ale či vôbec budem hrať,“ povedal 39-ročný útočník. Podľa vlastných slov má dosť času na premýšľanie. Chuť do hokeja mu nechýba.

„Hričinovi som volal na druhý deň. Pýtal som sa ho, ako sa má. Povedal som mu, že je mi to ľúto. Nechcel som, aby skončil tak, ako skončil. Trénoval som celú sezónu, odohral pár stretnutí a znovu môžem iba trénovať. Chcem sa porozprávať aj s trénermi, či chcú hráča, ktorý nehral celú sezónu. Definitíva padne o pár dní. Tých rozhodovaní o konci kariéry som mal už niekoľko. V lete som nad tým premýšľal stále. Teraz to mám aj v zime. Myslím si, že som na to zvyknutý,“ načrtol majster sveta z roku 2002.

Od zákroku až do rozhodnutia DK uplynulo desať dní. Ako sa spätne pozerá na svoj faul? „Nemyslím si, že to bol z mojej strany úmysel. Chcel som sa vyjadriť osobne. Bol som však chorý a nemohol som prísť. Som rád, že DK odložila prejednávanie, na ktorom som sa osobne mohol zúčastniť,“ dodal Handzuš.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #DK SZĽH