Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý dostáva dary. Ja mám pevné zdravie a skvelú manželku

Slovenská hokejová extraliga má po nedeli ďalšieho hráča s tisíckou zápasov. Útočníkovi Košíc Petrovi Bartošovi (43), ktorý s oceliarmi získal päť ligových titulov, však náladu pokazila prehra s Popradom 0:1.

09.01.2017 17:07
Peter Bartoš Foto:
Peter Bartoš v spoločnosti prezidenta HC Košice Juraja Mondíka pózuje so symbolickým dresom pripomínajúcim jeho jubilejný 1000. zápas v extralige.
debata

„Boli to príjemné emócie. Mrzí ma však, že z toho nebolo víťazné jubileum,“ vravel rodák z Martina. S reprezentáciou získal striebornú medailu na MS 2000 v Petrohrade.

Ako ste prežívali slávnostný úvod pred nedeľňajším zápasom proti Popradu (0:1)?
Boli to príjemné emócie. Mrzí ma však, že na konci stretnutia z toho nebolo víťazné jubileum. Ťažko sa mi duel hodnotí. Neskórovali sme, čo nie je pre nás útočníkov najlepšie vysvedčenie. Sme tu na to, aby sme dávali góly. Inkasovali sme iba raz, no aj napriek tomu sme nebodovali.

Zakopol aj líder z Banskej Bystrice. Je sklamanie o to väčšie?
Mohli sme sa naňho dotiahnuť. Pre nás je však dôležité, aby sme sa pozerali na naše výkony a nie na súperov. Musíme sa dobre pripraviť na play off a pravidelne bodovať.

Do štatistík ste sa zapísali dvomi trestnými minútami a na trestnej lavici sedel váš syn. Chceli ste ho pri jubilejnom stretnutí vidieť?
Potešilo ho, že som ho navštívil. (smiech) Podarilo sa mi od vedenia vybaviť, aby bol pri odovzdávaní pamätného dresu blízko celej ceremónie. Vyšlo to a boli sme z toho obaja šťastní. Keď som bol pri ňom, vnímal tú atmosféru úplne inak. Prehodili sme aj pár slov, i keď mu veľmi do reči nebolo. Bol unesený z toho, čo sa dialo v jeho blízkosti.

V slovenskej extralige ste odohrali tisíc zápasov ako tretí po Arne Krotákovi (1204) a René Školiakovi (1026). Ubehlo to rýchlo?
Veľmi… (smiech) Asi ako všetko v živote, tak aj tie hokejové roky idú v rýchlom slede.

Jedným z vašich prvých gratulantov bol práve Arne Kroták. Chystáte sa ho v počte ligových štartov dobehnúť?
To neviem, ťažko povedať. Nemyslím na to, v hlave mám záver sezóny a play off. Pogratuloval mi, bolo to príjemné. Podpichol ma, že ho pomaly dobieham.

Aké sú vaše najkrajšie momenty z doterajších extraligových zápasov?
Prvým bola bronzová medaila s Martinom pri premiérovej sezóne 1993/1994. Nezabudnuteľné boli aj tituly v Košiciach, sú to pekné spomienky. Dá sa však povedať, že každá sezóna bola niečím zaujímavá.

Komu vďačíte za to, že ste sa k takému dôležitému míľniku dopracovali?
Jednoznačne manželke Veronike, je skvelá. Ona sa stará o moju pohodu, naše deti a chod domácnosti. Vďaka nej sa plne môžem sústrediť na hokej. Každý z nás dostane rôzne dary. Ja mám pevné zdravie, po celú dobu sa mi vyhýbali vážnejšie zranenia. Snažím sa starať o seba a dávať si pozor na svoje telo.

Získali ste s Košicami päť titulov. Máte najvyššie ambície aj tento rok?
Samozrejme. Som tu jedenástu sezónu a každý raz sme išli do play off s tým, že chceme získať titul. Prvým cieľom je postup do finále, druhým vyhrať ho.

Tento rok hrávate prevažne vo štvrtom útoku po boku mladíkov. Je náročnejšie sa s nimi zohrať, ako so skúsenejšími borcami?
S Rudom (Jenčíkom, pozn.) sme mali naučených niekoľko vecí, ktoré sme robili automaticky. Mladí chlapci ešte nemajú také predvídavé herné myslenie. Nie vždy sú tam, kde by mali byť. Na druhej strane ale jazdia hore-dole. Snažím sa ich usmerniť, aby nekorčuľovali zbytočne a mala naša hra hlavu aj pätu. Dúfam, že sa nám bude dariť aj ďalej.

Máte ešte živé spomienky na Petrohrad 2000, keď ste v reprezentačnom drese získali strieborné medaily?
Samozrejme, medaila mi stále visí doma. Sú to krásne spomienky, aj keď sú už trochu zaprášené. Bol to môj prvý šampiónat, na ktorom som nehral len štvrtú päťku. Boli sme výborná partia, vypálilo to skvele.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bartoš #HC Košice